1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Hoe verzorg je het beste jouw planten: 5 tips

Hoe verzorg je het beste jouw planten: 5 tips

planten verzorgen

Je planten verzorgen: 5 tips 

Leuk, die woontrends met kamers vol planten, maar hoe zórg je nu eigenlijk voor deze groene vrienden? Wij delen onze tips zodat iedereen met én zonder groene vingers liefdevol voor zijn planten kunt zorgen.

1. Goed doorspoelen 

Dat planten water nodig hebben is vast niets nieuws, dus dat je planten regelmatig een scheutje water nodig hebben hoeven we je niet te vertellen. Wist je dat planten het echter ook heel fijn vinden om af en toe even goed doorgespoeld te worden? Je doet je planten er een groot plezier mee door ze één keer per maand heel veel water te geven zonder dat het in de pot opgehouden wordt. Dit doe je bijvoorbeeld door ze buiten te zetten en het waterschoteltje weg te halen. Of door ze in de douche te zetten en met de douchekop ze een flinke douche te geven. 

2. Stofvrij houden 

Niet alleen je TV en meubels verzamelen een hoop stof door de dagen heen, ook planten hebben af en toe aan een schoonmaakbeurt nodig. Niet met allesreiniger, maar wel met een microvezeldoek. Echt waar! Maak je planten regelmatig stofvrij zodat de bladeren meer zuurstof opnemen. In plaats van een microvezeldoek kun je ook een kwast, spons of stoffer gebruiken. 

planten verzorgen

3. Melk is goed voor elk 

Planten hebben calcium nodig. Een scheutje melk in de plant is daarom een fijne toevoeging om je plant een boost te geven. Meng de melk wel even met water, waarbij je ongeveer evenveel melk als water gebruikt. Kies ook voor melk met weinig vet, zoals houdbare magere melk. Daarmee voorkom je dat de plant gaat stinken of rotten. Melk is goed om de plant te helpen groeien, maar ook om schimmel tegen te gaan. 

4. De bloemetjes buiten zetten

Om je planten op een andere manier een boost te geven, zet je ze af en toe even buiten in de regen. Dit vinden ze om twee redenen fijn: ten eerste spoelt zo al het stof snel en gemakkelijk van de blaadjes. Ten tweede heeft regenwater minder zout en mineralen in het water, waardoor het de plant beter hydrateert. 

5. Een vleugje kaneel

Hebben je planten last van schimmel? Dan is kaneel de oplossing. Strooi wat gemalen kaneel in de pot of vermeng het met de aarde wanneer je de planten gaat verpotten. Kaneel is een schimmelremmend middel en helpt kapotte planten sneller herstellen. Bijkomend voordeel: het houdt fruitvliegjes op afstand. Meer weten? Lees ons volledige artikel hier:

 • Lees ook: waarom doe je kaneel bij planten als wondermiddel?

Laat planten op hun beurt voor jou zorgen. Bijvoorbeeld door schadelijke stoffen uit de lucht te halen. Lees hier welke planten daar het meest geschikt voor zijn: 

 • Lees ook: luchtzuiverende planten: deze planten halen schadelijke stoffen uit de lucht.

 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

slaapkamer planten

Slaapkamer plant? Deze planten bevorderen je slaap

Het hele huis fleurt op van planten, maar voor de slaapkamer gebruik je speciale planten die de nachtrust bevorderen. Welke planten dat zijn, lees je hier.

Verder lezen
Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen
Bloemen bewaren

Bloemen langer bewaren? Zet ze vooral niet op deze plekken in huis

Wil jij zo lang mogelijk genieten van mooie bloemen in huis? Met deze tips blijven ze langer mooi en houdbaar.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch