1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Dit is waarom je planten af en toe in de regen moet zetten
Dit is waarom je planten af en toe in de regen moet zetten

planten buiten

Dit is waarom je planten af en toe in de regen moet zetten 

Denk jij dat binnenplanten het buiten niet leuk hebben? Dat heb het je mis. Planten vinden het namelijk heerlijk om af en toe even buiten te staan en dan vooral als het regent. Voor iedereen die van planten houdt: zet je plant af en toe in de regen. Dit is waarom. 

Booster 

Niet alleen wij kunnen af en toe een booster gebruiken: ook onze planten houden van een shotje gezond. Gelukkig is dat voor planten makkelijk te regelen, want je hoeft ze alleen maar buiten in de regen te zetten. Het regenwater is voor de planten een booster. Regenwater is een stuk zachter dan kraanwater. Dat betekent dat er minder zout en mineralen in regenwater zit, waardoor het de plant beter hydrateert. 

tip

Lukt het niet om je planten buiten te zetten? Verzamel dan wat regenwater in een gieter. Daarvan krijgen de planten net zo goed een boost.

tip

Douche 

Naast dat het regenwater planten een boost geeft, is het ook een makkelijke schoonmaakbeurt. Door de plant in de regen te zetten spoelt stof moeiteloos van de blaadjes af. Dat scheelt jou weer afstoffen wanneer je je planten aan het verzorgen bent. 

planten buiten

Niet laten schrikken 

Voordat je meteen alle planten van binnen naar buiten versleept, is het belangrijk een goed moment uit te zoeken. Een heftige regenbui op een koude, winterse dag is namelijk niet goed voor je planten. Jij vindt het immers ook niet fijn om vanuit jouw warme huisje zonder jas naar buiten te gaan. Zet binnenplanten dus alleen buiten als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot is. Zo voorkom je dat de planten zich een hoedje schrikken en in shock raken. Hetzelfde geldt voor een zonnige dag: planten die niet gewend zijn aan direct zonlicht houd je het beste uit de zon.

Planten verzorgen 

Wat kun je nog meer doen om planten te verzorgen? Naast de gebruikelijke liefde, water en verse aarde raden we ook de volgende dingen aan:

 1. Verwijder dode blaadjes regelmatig, bij sommige planten kun je de dode randjes eraf knippen.
 2. Geef je planten af en toe een beetje melk. Ook hiervan krijgen ze een boost. 
 3. Spray melk met water op de blaadjes om deze stofvrij te houden. 
 4. Overweeg de planten warm water te geven zodat ze niet schrikken van een koude douche. Of geef ze ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat water, zodat de schok minder groot is. 
 5. Laat planten één keer per maand even “doorspoelen” door ze in de gootsteen te zetten en extra veel water te geven. Doordat het water door de plant heen sijpelt voorkomt het dat zout zich in de plant opbouwt. 
 6. Strooi wat kaneel bij de planten in de pot om schimmel te vermijden.

 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

Bloemen bewaren

Bloemen langer bewaren? Zet ze vooral niet op deze plekken in huis

Wil jij zo lang mogelijk genieten van mooie bloemen in huis? Met deze tips blijven ze langer mooi en houdbaar.

Verder lezen
slaapkamer planten

Slaapkamer plant? Deze planten bevorderen je slaap

Het hele huis fleurt op van planten, maar voor de slaapkamer gebruik je speciale planten die de nachtrust bevorderen. Welke planten dat zijn, lees je hier.

Verder lezen
planten verzorgen

Hoe verzorg je het beste jouw planten: 5 tips

Wist je dat een beetje melk goed is voor planten en dat een beetje regenwater wonderen doet? Groene vingers of niet, met deze 5 tips verzorg jij de planten tot in de puntjes.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch