1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo maak je zelf een pittenzak
Zo maak je zelf een pittenzak

pittenzak maken

Zelf een pittenzak maken in 3 stappen

Koude nachten? Stijve spieren? Buikpijn? Soms is het heerlijk om je bed in te duiken met een kruik, pittenzak of warmtekussen. Zo’n warmtebron is heerlijk om te ontspannen en helpt bovendien bij spier- en gewrichtspijn. Wist je dat je zelf gemakkelijk zo’n pittenzak maakt? Wij helpen je graag op weg!

Zelf een pittenzak maken 

Een pittenzak is een fijn item om altijd in huis te hebben. Natuurlijk kun je er eentje in de winkel kopen, maar het is nóg leuker om zelf zo'n warme pittenzak te maken! Meer dan een (oude) lap stof, de juiste vulling, en naald en garen heb je namelijk niet nodig. 

1. Kies een mooie lap stof 

De basis van je pittenzak is een mooie lap stof. Stevige, natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen of jute geven meer warmte af. Andere stoffen, zoals fleece, badstof of teddy, zijn uiteraard ook geschikt en bovendien een stuk zachter. Kies de stof die het beste bij jouw voorkeur past en knip deze in twee gelijke stukken. Maak de pittenzak zo groot óf klein als je zelf wilt. Heb je vaker last van je spieren of hoofd, maak dan een kleinere variant. Ligt jouw gevoelige plek meer bij je middenrif of rug, zorg dan voor een grotere pittenzak die alles goed kan bedekken.  

tip

Je hoeft niet speciaal nieuwe stof te kopen voor je pittenzak. Je kan namelijk ook een oude fleecetrui, hand- of theedoek gebruiken voor dit fijne warmtekussen. 

tip

2. Naai de zijkanten (bijna) dicht  

Leg de lappen stof nu netjes op elkaar en naai de zijkanten bijna helemaal dicht. Als je een naaimachine in huis hebt, is dat zo gepiept onder de machine. Geen naaimachine in huis? Dan kun je de pittenzak ook prima met de hand dichtnaaien. Zorg ervoor dat er geen gaatjes openblijven aan de zijkant, want dan verlies je de vulling en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Houd een opening over om het warmtekussen te vullen. Niet te groot, want dan wordt het dichtnaaien lastig, maar maak de opening ook niet te klein! Tenzij je alle rijstkorrels, pitten of bonen stuk voor stuk in de zak wilt doen. 

pittenzak

3. Kies de juiste vulling 

Welke vulling kies je voor een pittenzak? Je kunt verschillende vullingen gebruiken. De bekendste herken je misschien wel van de naam: de kersenpit. Daarmee maak je een “echte” pittenzak. Liever een warmtekussen dan een pittenzak? Dan zijn dit de andere opties die je hebt voor de vulling: ongekookte rijst, gedroogde maïskorrels, of gedroogde bonen. Fijn, want die producten heb je misschien al wel in het keukenkastje staan.

Hoe gebruik je een warmtekussen?  

Een pittenzak of warmtekussen kun je snel en gemakkelijk opwarmen door deze even in de magnetron te leggen. Zo’n dertig seconden op 900 watt is genoeg om te genieten van een half uur warmte. Je kunt het warmtekussen ook even op de verwarming leggen: daar warmt deze ook goed op. Goed nieuws! Een warmtekussen is eindeloos te gebruiken, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw harde werk voor niets is. 

Meer zoals dit:

​​Tocht in huis tegengaan

Tocht in huis? 5 handige tips om de kou en tocht tegen te gaan

​​Tocht in huis? Dat wil je niet! We geven tips hoe je de tocht deze winter buiten de deur kunt houden.​

Verder lezen
warme chocolademelk

Warme chocolademelk maken: 5 lekkere variaties

Warme chocolademelk maken? Bekijk in dit artikel 5 lekkere variaties op de winterklassieker, inclusief een recept voor vegan chocolademelk.

Verder lezen
huis verwarmen

4 slimme tips om je huis te verwarmen (en geld te besparen!)

Goedkoop het huis verwarmen in de winter doe je met deze tips. Zo blijf je er lekker warmpjes bijzitten!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch