1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zo maak je een persoonlijke adventskalender
Zo maak je een persoonlijke adventskalender

adventskalender

Zelf een adventskalender maken 

De dagen aftellen naar kerst en elke dag iets lekkers! Een moment op de dag om naar uit te kijken. Wist je dat je ook heel makkelijk en voor weinig zelf een adventskalender kunt maken? Natuurlijk kun je er eentje kant-en-klaar kopen, maar hoe leuk is het als jij iemand verrast met een persoonlijke mand vol met lekkers, cadeautjes of lieve spreuken en opdrachtjes? Dat is pas dat échte kerstgevoel. En dat willen we dit jaar zeker niet missen. Hieronder lees je hoe je gemakkelijk zelf een adventskalender kan maken. 

adventkalender

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is een oude traditie die van oudsher de dagen naar de advent (Kerstmis) aftelt. Er zijn allemaal berekeningen voor, maar het is gebruikelijk om 24 dagen aan te houden, waarbij je begint op 1 december en aftelt tot kerstavond op 24 december. Maar je kunt natuurlijk ook altijd later starten. Tel hoeveel dagen nog tot aan kerst en dit aantal dagen hou je dan aan. Voor elke dag is er een cadeautje open te maken en krijg je iets te zien, lezen of eten. Zo kan een adventskalender worden gevuld met snoepjes of chocolade, maar het is ook leuk om er spreuken of activiteiten aan toe te voegen. 

Een adventskalender zelf maken in simpele stappen

Zelf adventskalender maken – inspiratie van ALDI

Stap 1: adventskalender maken

Hoe ga je de adventskalender maken? Je bepaalt op welke datum in december je start. Als je bijvoorbeeld start op 6 december, dan zijn er 19 dagen af te tellen. Hiervoor heb je dus 19 pakjes en de cijfers 6 t/m 24 nodig.

Als basis kan je een mooi versierde mand, oude schoenendoos of een waslijntje gebruiken waarin of waaraan je de cadeautjes doet. Nu komt het leuke stuk: het maken van de aftelcadeautjes! Voor deze cadeautjes kan je zelf zakjes maken van papier of ze leuk inpakken. Maak vervolgens de nummers die je erop kan plakken. Schrijf bijvoorbeeld de nummers mooi op papier en knip ze uit in een rondje. Deze plak je vervolgens op je cadeautje of hang je eraan met een lintje.

advent kalender

Stap 2: de inhoud

Bedenk van tevoren wat je allemaal in de cadeautjes wil gaan stoppen. Het leukste is om er allemaal kleine dingen in te doen, zoals snoepjes, chocolaatjes of briefjes met spreuken en lieve woorden. Wissel het elke dag een beetje af. We hebben op onze snoepafdeling genoeg lekkere inspiratie. Je kunt trouwens ook heel goede cadeautjes vinden voor een klein prijsje in de winkel.

Inspiratie van ALDI

Stap 3: vul en versier

Om het overzicht te bewaren, is het makkelijk om de dagen op een apart papier mét de dagen van de week te schrijven. Kijk of je ook leuke combinaties kunt maken met de dagen, zoals het kijken van een kerstfilm op zondag of een extra snoepje voor als ze eerder vrij zijn op woensdagmiddag. Jouw overzicht is extra handig als je alles gaat inpakken en later als reminder wat er op welke dag komt. Vul de zakjes of pakjes en vervolgens kan je helemaal losgaan met het versieren ervan. Zo kan je er mooie dennentakjes opplakken (als de kerstboom al staat) of ze versieren met leuke tekeningen.

Wat is een adventskalender?

advent kalender

Stap 4: elke dag iets om uit te pakken

Vul de mand, doos of waslijn en geef hem cadeau met instructies. Voor de kleintjes is maar één cadeau per dag openmaken best lastig. Kies daarom voor een vast moment op de dag, dat je dan iedere keer fijn samen beleeft. Aftellen tot kerst is nog nooit zo leuk (en spannend) geweest!

Wat voor spreuken of activiteiten kan ik gebruiken?

Behalve dat je de zakjes met alleen snoepgoed vult, is het leuk om er af en toe ook activiteiten of spreuken in te doen. Niet iedereen heeft zijn hart op de tong liggen en dat is geen probleem. Daarom hebben we hieronder ter inspiratie een overzicht gemaakt van spreuken of opdrachtjes die je kunt gebruiken. Wij vertellen niet verder dat je ze van ons hebt en variëren mag natuurlijk!

Spreuken:

 • De wereld is mooier met jou bij mij
 • Een dag zonder jouw glimlach is een dag niet geleefd
 • Je bent mijn alles, altijd en overal

Activiteiten:

 • Je mag vandaag 5 euro uitgeven bij de ALDI om te kopen wat je maar wilt
 • Laten we vandaag 60 seconden lang knuffelen
 • We geven elkaar zeker 10 kusjes vandaag
 • Vandaag lezen we 5 bedverhaaltjes
 • Vandaag kijken we alvast een heerlijke kerstfilm met een grote bak popcorn

Meer zoals dit:

Kerstcadeautjes onder de boom

Wanneer is het tijd voor de kerstcadeaus onder de boom?

Een kerstboom met allemaal cadeautjes eronder ziet er zó leuk uit, maar hoe pak je dat goed aan? Groot of klein en wanneer dan? Lees onze tips voor een gezellige en betaalbare kerst.

Verder lezen
Kerstversiering opruimen

Kerstversiering opruimen: 4 makkelijke tips

Kerstversiering is leuk, maar laten we eerlijk zijn… het uit de knoop halen van de kerstversiering is minder. Met deze 4 tips wordt het uitpakken van de lichtjes, ballen en slingers volgend jaar een eitje.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch