1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Dit is waarom je nooit gelijk je bed moet opmaken
Dit is waarom je nooit gelijk je bed moet opmaken

bed opmaken

Dit is waarom je nooit gelijk je bed moet opmaken 

Iedereen die denkt dat ‘ie er goed aan doet om steevast na het wakker worden het bed op te maken, heeft het mis. Een lekker opgeruimd huis en bed lijkt zo ideaal. In dit geval is dat helaas niet zo en is er een hele goede reden om er mee te stoppen. Goed nieuws voor alle uitslapers en supersnoozers die ‘s ochtends met pijn en moeite hun bed uitkomen en nooit hun bed opmaken...

Een lekker plekje voor huisstofmijt 

Nadat jij lekker in bed hebt liggen dromen, is je matras en dekbed lekker warm, soms een beetje vochtig en knus. Oftewel, een plek waar niet alleen jij van geniet, maar ook een heerlijke plek voor minder gewenste bezoekers: de huisstofmijt. Zodra jij jouw bed verlaat en het warme bed afdekt met de warme dekens, denkt de huisstofmijt daar een lekker huisje van te maken. Een heerlijk plekje bovendien om met de hele familie samen te komen. Op het moment dat jij je dekens opengeslagen op of zelfs naast het bed laat liggen, wordt het te koud voor huisstofmijt om te overleven. 

bed opmaken

Gordijnen open  

Jammer, want behalve voor chaotische uitslapers is het opmaken van het bed wel een teken van discipline. Zeg maar eerlijk: we geloven allemaal dat een opgemaakt bed staat voor een goed georganiseerd leven. Het is toch niet voor niets dat ze deze eigenschap in het leger flink aanleren? Helaas lijkt de wetenschap ons toch richting een onopgemaakt bed te sturen. Wat is dan een betere manier om onze slaapkamer fris te laten ruiken? Verwissel je goede eigenschap voor een andere: trek ‘s ochtends eerst de gordijnen open zodat er zo snel mogelijk licht binnenkomt. Vouw de dekens aan het voeteneind van je bed op. Laat het bed minstens één uur luchten voordat je het opmaakt. Zet zoveel mogelijk lekker het raam open: de frisse lucht laat je bed sneller drogen en maakt de omgeving nog een stuk koeler. 

Regelmatige opfrisbeurt 

Naast het niet-opmaken van je bed en het laten luchten van je dekens en matras, is het ook belangrijk je bed en beddengoed regelmatig te verschonen. Was je lakens tenminste eens in de twee weken. Zin om ze iedere week te wassen? Dan is dat nog beter. Was je beddengoed altijd op zestig graden om er voor te zorgen dat huisstofmijt de wasbeurt niet overleeft. Gebruik een extra kussensloop en matrasbeschermer om je bed zo goed mogelijk te beschermen en was ook deze regelmatig. Daarnaast is het aan te raden je matras één keer in de zes maanden schoon te maken en om te draaien. 

Meer zoals dit:

slaapkamer planten

Slaapkamer plant? Deze planten bevorderen je slaap

Het hele huis fleurt op van planten, maar voor de slaapkamer gebruik je speciale planten die de nachtrust bevorderen. Welke planten dat zijn, lees je hier.

Verder lezen
huis-opruimen

Huis opruimen: een complete gids met opruimtips

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Ten minste, als je deze opruimtips van ALDI toepast.

Verder lezen
bank schoonmaken

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Een avondje bankhangen laat al gauw zijn sporen achter. Voor je het weet zit je bank vol met vlekken. Gelukkig haal je de meeste vlekken er gemakkelijk uit met deze 5 tips.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch