1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Leuke spelletjes voor onderweg
Leuke spelletjes voor onderweg

spelletjes onderweg

Leuke spelletjes voor onderweg 

Lange rit voor de boeg op weg naar een heerlijke vakantiebestemming? Met deze tips voor spelletjes voor onderweg vliegt de tijd voorbij!  Beginnen jullie met ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of zing je met het hele gezin uit volle borst ‘we zijn er bijna’? Wij geven je graag wat leuke tips.

1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet 

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is… En dan noemt degene die aan de beurt is een kleur. De rest van de familie raadt dan welk object het is. In de auto moet je wel snel zijn want voor je het weet is het uit het zicht! Degene die het raadt is als volgende aan de beurt. Met dit spelletje rijd je zonder problemen door naar de andere kant van Europa.

2. Woordslang 

Nog zo’n spelletje voor eindeloos plezier: iemand begint met een dier, bijvoorbeeld slang. De volgende speler verzint nu een dier die begint met de laatste letter van het woord, bijvoorbeeld giraffe. De volgende speler noemt nu een dier met de letter e, bijvoorbeeld egel. Iemand is af wanneer hij of zij geen dier meer kan verzinnen. 

3. Categorie  

Vergelijkbaar met de woordslang, maar dan ietsje makkelijker voor de kleintjes. Iemand noemt een categorie en om de beurt noemt iedereen een voorbeeld van die categorie. Leuke categorieën om te gebruiken zijn: hoofdsteden, groenten of automerken.

4. Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Een spelletje voor het geheugen en bovendien ideaal om meteen te kijken of niemand iets vergeten is. De eerste speler zegt: ik ga op vakantie en ik neem mee: zonnebrandcrème. De tweede speler voegt daar een woord aan toe, maar moet wel het hele riedeltje opnoemen. Dus: ik ga op vakantie en ik neem mee: zonnebrandcrème en mijn zwemspullen. De derde speler voegt er weer een woord aan toe, enzovoorts, totdat iemand een woord vergeet of de volgorde door elkaar haalt. 

auto hond

5. Nummerbordenspel 

Een telspel dat afhankelijk is van de andere auto’s op de weg. Alle spelers moeten van 1 tot 9 tellen, maar je mag alleen tellen wanneer je dat cijfer op het nummerbord van een andere auto ziet staan. Dat vergt snelheid wanneer het druk is en geduld wanneer het rustig is op de weg. 

6. Reisspellen 

Veel spellen zijn er in een handig reisformaat. Zo vind je Monopoly in miniformaat en Kolonisten van Catan in kaartvorm. Handig, want die kleine doosjes nemen niet zo veel plek in en dat betekent dat je al je favoriete spellen gewoon op de achterbank speelt. 

7. Bukken

Met dit spelletje ben je ook afhankelijk van andere auto's, want het gaat om de kleur auto! Jullie spreken een kleur af, zoals rood, zwart, wit of blauw. Elke keer als er een auto voorbij rijdt met deze kleur, moet je bukken! Zoeft er een auto voorbij in deze kleur zonder dat je bukt, dan ben je af. 

Meer zoals dit:

spelletjes

Leuke spelletjes voor buiten (zonder veel materiaal) met kinderen

Het is voor kinderen heerlijk om lekker buiten te spelen en spelletjes te doen. Weten ze niet wat ze moeten doen? We geven inspiratie!

Meer informatie
broodtrommel

5 manieren om je broodtrommel handig in te pakken

Wil jij ook dat iedere dag de lunch voor jezelf en de kids weer een klein feestje is? Met tips pak je de broodtrommel handig in.

Meer informatie
eerste schooldag

Back to school: Zo bereid je je voor op de eerste schooldag

Vind je het ook zo spannend om weer naar school te gaan? Met de volgende tips bereid je je het beste voor op de eerste schooldag na de vakantie.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch