1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Knutselen met Halloween: zo maak je zelf een lampion
Knutselen met Halloween: zo maak je zelf een lampion

knutselen Halloween

Knutselen met Halloween: zo maak je zelf een lampion  

Dit jaar stelen jouw kinderen de show tijdens Halloween, met een zelfgemaakte lampion. Met onze tips knutsel je hem zo – samen met de kinderen - in elkaar. Kies je voor een klassieke pompoen voor de deur of een lampion waarmee je langs de deuren kunt tijdens Halloween? Wij zorgen ervoor dat dit spannende feest wederom écht een feestje voor jou en je kinderen is, die helemaal niet duur hoeft te zijn. 

halloween

Verschillende soorten lampionnen voor Halloween  

Wanneer je je eigen lampion gaat knutselen voor Halloween, is het belangrijk dat je eerst nadenkt over wat voor soort lampion je wilt. Je kunt namelijk een lampion maken waarmee je langs de deuren gaat, maar je kunt ook een lampion maken die je bij de voordeur zet om je bezoekers welkom te heten tijdens hun bezoek aan jouw huis.  

1. Pompoenlampion

Zo’n klassieke lampion voor Halloween bestaat uit een oranje pompoen met een kaarsje erin. Je snijdt eerst de bovenkant van de pompoen eraf en vervolgens hol je hem uit. Dan maak je aan één kant een gezicht. Met twee ogen en een neus in de vorm van driehoekjes kom je al een heel eind. Daarna maak je een mond met een paar sporadische tanden voor een echt griezeleffect. Zet nu een kaarsje of plaats een lampje binnenin de pompoen en zet de bovenkant er weer op. Muahaha! Laat het griezelen maar beginnen… 

2. Pot vol spinnen

Een leeg jampotje hang je vol met uit elkaar getrokken watten en kleine zwarte spinnetjes. Lampje erin en je bent klaar om de buren te laten schrikken met een griezellampion in het raamkozijn! 

Een lampion om mee langs de deuren te gaan

Leuk, zo’n pompoenlampion, maar daar kun je niet mee over straat. Wil je langs de deuren om je buren te laten schrikken met trick or treat, dan kun je maar beter een lampion maken waarmee je op pad kunt. Wij geven je graag wat tips. 

3. Een lampion knutselen voor Halloween met een leeg melkpak  

Een lampion voor Halloween waarmee je over straat kunt, knutsel je gelukkig makkelijk zelf in elkaar. De basis? Iets lichts… Een melkkarton is bijvoorbeeld een goede basis voor een lampion. Beplak hem met zwart papier en knip er aan twee zijdes grote vierkanten uit. Die vierkanten plak je weer in met crêpepapier en daarop plak je griezelige figuurtjes. Met een ijzerdraadje of touw maak je een haakje aan de bovenkant van jouw melkkarton. Hier hang je een stokje aan met het lichtje. Geen ijzerdraad of touw in huis? Vaak hebben lampionstokjes uit de winkel een haakje, dan hoef je alleen nog maar een gaatje in het melkpak te maken. 

4. Een jerrycan lampion voor Halloween 

Heb je dit jaar weinig tijd om zelf een lampion in elkaar te knutselen? Dan is een grote twee liter melkverpakking de perfecte basis voor een lampion. Je hoeft er alleen maar een griezelig gezicht op te tekenen en er een lampje in te hangen. Ben je in een creatieve bui? Dan verf je de lege fles in een kleur en teken je er een griezelig figuur op. Op zoek naar welk griezelig gezicht je kunt tekenen? Hier laat je iedereen mee schrikken:   

 • Groen - Frankenstein  

 • Wit - spook 

 • Oranje - pompoengezicht 

 • Paars - dracula 

5. Een lampion knutselen van papier

Knip een groot vierkant uit een vel zwart papier en plak aan de binnenkant een stuk gekleurd crêpepapier. Teken met een zwarte stift figuurtjes op het crêpepapier, of knip ze uit een ander stuk zwart papier en plak ze erop. Maak nu een koker door het zwarte papier op te rollen en plak of niet deze dicht. Bevestig een touwtje aan de bovenkant van de koker: in het midden, zodat je je lampionstokje eraan vast kunt maken.  

Onze suggesties:  

 • Een spookkasteel 

 • Een vliegende heks 

 • Vleermuizen 

 • Een begraafplaats 

 • Zwarte kat 

halloween

6. Pompoen lampion to go  

Ronde, papieren lampenkappen kun je supergoed gebruiken om een snelle lampion van te maken. Een witte lampenkap plak je vol spinnen en een oranje kap gebruik je om een pompoen van te maken. Met zwarte stift teken je een griezelig gezicht op de lampion en je bent klaar om de straten onveilig te maken. Bovendien is het een stuk sneller dan een echte pompoen uithollen! Maak een wit fietslampje vast aan een touwtje en bevestig het touwtje aan een houten stokje. De lampenkap heeft waarschijnlijk een ijzerdraadje waar je het houten stokje aan kunt bevestigen, maar anders blijft de lichte kap ook met wat knoopjes aan het touwtje hangen.

 

Meer zoals dit:

halloween

Hoe organiseer je een leuk Halloween feestje?

Trick or Treat? Een leuk feestje voor Halloween organiseer je met deze simpele tips!

Verder lezen
trick or treat

Trick or Treat: de lekkerste snoepjes en hapjes voor Halloween

Met Halloween gaan de kinderen maar al te graag langs de deuren om met hun mooie lampionnen en liedjes snoepgoed te verzamelen. Wat voor lekkers zet je dit jaar klaar? 

Verder lezen
halloween

Spooky gerechten: de leukste hapjes tijdens Halloween

Wil jij dit jaar uitpakken met Halloween en toffe hapjes maken? We zetten een aantal snelle hapjes op een rijtje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch