1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Koningsdag kroon knutselen

Koningsdag kroon knutselen

Koningsdag kroon

Op 27 april is het zover: Koningsdag. De verjaardag van koning Willem-Alexander en de dag waarop heel Nederland in het rood, wit, blauw én oranje kleurt. Een dag waar jij jezelf ook mag kronen tot een ware koning of koningin. Er zijn een hoop knutselideeën voor Koningsdag, maar wat echt niet mag ontbreken is een mooie kroon. Gelukkig zet je deze papieren kroon zo in elkaar. 

Een kroon knutselen voor Koningsdag

Voor deze kroon gebruik je dik papier. En omdat het Koningsdag is, gaan we natuurlijk voor de kleur oranje. Je kunt de kroon natuurlijk ook nog versieren met een heleboel andere kleuren, stickers, stiften of glitters. Lekker feestelijk, dus! Voor het maken heb je een paar dingen nodig. Als je ze vast klaarlegt, wordt het knutselen een stuk makkelijker. Dit heb je allemaal nodig:

 • Oranje dik papier

 • Schaar

 • Nietmachine

 • Lijm

 • Stiften

 • Eventueel andere kleuren dik papier

Koningsdag kroon knutselen

De kroon knutselen

De kroon moet straks goed op je hoofd zitten. Daarom beginnen we met het meten van het formaat. Pak het oranje dikke papier en knip hier een brede strook langs de lengte uit. Deze strook mag ongeveer tien centimeter breed zijn. Je kunt deze straks natuurlijk ook nog versieren. Als je de strook hebt uitgeknipt, kun je 'm passen. Maak een rondje van de strook en zet deze op je hoofd. Voel met je vingers waar de uiteindelijk elkaar raken. Juiste maat gevonden? Niet de strook op deze plek vast. 

De toppen van de kroon

Nu je de basis van de kroon hebt, kun je verder met de toppen van de kroon. Pak het dikke papier en knip langs de lange kant stroken van ongeveer vijf centimeter breed. Zorg dat je minimaal vier stroken hebt. De vier stroken niet je aan de binnenkant van de kroon vast. Niet ze één voor één vast aan beide uiteinden en zorg dat ze mooi verdeeld zijn. Alle bogen zitten nu stevig vast aan de kroon. Wil je de toppen versieren? Het is handig om dat te doen vóór je ze aan de kroon vastniet. Zo krijg je niet per ongeluk vouwen in de toppen die je er later moeilijk weer uitkrijgt. 

Het kroonjuweel 

In het midden van de kroon komt een kroonjuweel. Knip uit het oranje vel een kruis en versier deze met glitters en stiften. Vouw één centimeter van de onderkant van het kruis om. Dit onderste deel van het kruis bevestig je met een nietmachine in het midden van de kroon. Wil je liever een hartje of een andere vorm als kroonjuweel? Dat kan natuurlijk ook. Zorg wel dat je de rest van de stappen volgt. De kroon is nu af! Wil je de kroon nog meer versieren? Pak dan de lijm, glitters en stiften erbij, want niks is te gek voor deze Koningsdag kroon. 

Meer zoals dit:

Koningsdag drankjes

Koningsdag drankje: de lekkerste oranje drankjes op een rij

Zin in een bijzonder drankje op Koningsdag? Bekijk dan dit lijstje met verschillende soorten drankjes, met en zonder alcohol!

Verder lezen
Koningsdag hapjes

Oranje boven: de lekkerste en makkelijkste Koningsdag hapjes

De lekkerste en makkelijkste Koningsdag hapjes? We verzamelen ze in een overzichtje, zodat jij kunt genieten en smullen tegelijkertijd!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch