1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 5x knutselen met plastic flessen

5x knutselen met plastic flessen

kat knutselen

Heb je nog wat lege flessen in huis? Doe ze niet zomaar weg. Een lege plastic fles is namelijk een prachtig item om mee te knutselen. Spaar allemaal verschillende vormen en maten en je legt de basis voor de mooiste en grappigste knutselwerken. Van een kat tot een auto: het kan allemaal!

Knutselen met flessen: 5 ideeën 

1. Een kat van lege flessen

Van een plastic fles kan je een mooie kat knutselen. Het enige wat je nodig hebt is een fles, een bol van papier maché, papier, stiften, lijm en een schaar. De fles is het lichaam van de kat. Zorg er daarom voor dat deze helemaal glad is en geen labels meer heeft. Knip de opgeplakte labels er voorzichtig vanaf. De bol van papier maché is het hoofd van de kat. Haal de dop van de fles en draai de bol voorzichtig op de fles. Wil je zorgen voor wat extra stevigheid? Doe dan eerst wat lijm aan de bovenkant van de fles. Nu kun je de fles en de bol zwart spuiten of verven. Uit wat dik papier knip je de oren, ogen, neus, snorharen en staart. Vervolgens maak je deze met lijm vast aan de kat. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

knutselen met flessen

2. Vliegtuigen van shampooflessen

Met gebruikte shampooflessen vlieg je zo de lucht in. De fles heeft al de vorm van de romp van een vliegtuig, dus dat is handig. Maak eerst de buitenkant van de fles goed schoon en verwijder, als dat kan, het label. Beplak ’m daarna met papier in elke kleur die je maar mooi vindt. Knip de vleugels vervolgens uit een stuk karton. Je kunt de vleugels een kleur geven door ze te schilderen, te spuiten of ook te beplakken met papier. Zet de vleugels daarna vast door gleufjes te maken in de zijkant van de fles – gebruik desnoods wat lijm om zeker te zijn dat ze goed blijven zitten. De motor van het vliegtuig maak je met twee doppen. Plak beide aan de onderkant van de fles. Gebruik ook een dop voor de cockpit aan de voorkant van het vliegtuig. Voilà, je vliegtuig is klaar om te vertrekken. 

knutselen met flessen

3. Een auto van een lege fles

Voor dit knutselwerk heb je een grote plastic fles nodig, zoals die van wasmiddel. Gebruik vier doppen als wielen en lijm ze aan de fles vast. Dit kunnen grote of kleine doppen zijn. Nu kun je de auto gaan verven en versieren zoals jij maar wil. Wat dacht je van een rode brandweerauto, een ambulance of juist een snelle raceauto? Wil je jouw woning gezelliger maken met lege flessen? Dat kan. Met deze tips maak je zo de mooiste woonaccessoires.

4. Een spaarpot van een melkfles

Voor deze spaarpot hoef je niet lang te sparen. Je hebt hier een grote melkfles voor nodig. Leg de melkfles neer en snij een gleuf in één van de zijkanten. Dit is de gleuf waar het geld straks doorheen kan. Wil je een echt spaarvarken? Verf of spuit de fles dan roze en plak er roze oortjes op. De ogen kun je op de fles tekenen, maar je kunt ook knopen gebruiken. De dop van de fles is de snuit van het varkentje – hier hoef je dus alleen maar twee neusgaten op te tekenen. Maar je kunt natuurlijk ook een (spaar)koe, beer of een auto maken. 

Zijn alle plastic flessen omgetoverd tot nieuwe spullen, maar wil je nog meer knutselen? Dan heb je vast nog wel wat papier in huis. Daarmee knutsel je ook de allerleukste dingen! 

knutselen met flessen

5. Een pennenbak van lege flessen

Pennenbakken zijn superhandig en zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt hiervoor dus elke plastic fles gebruiken. Wil je echt uitpakken? Dan is het een idee om verschillende soorten flessen aan elkaar te plakken, zodat je een gek groepje houdertjes krijgt. Eentje voor paperclips, eentje voor al je pennen en de andere om bijvoorbeeld je stiften in te bewaren. Het enige wat je hoeft te doen, is de flessen te snijden op de gewenste hoogte en te verven. Gebruik je liever een wasmiddelfles? Doordat deze groter is, kan je hier ook een monsterpennenbak van maken. Plak er wat wiebelogen op, maak een mond en knip de bovenkant in een gekke vorm of een vreemd kapsel. Niemand zal nu nog een pen durven pakken!

knutselen met flessen

Meer zoals dit:

knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes: 7 ideeën

Smullen de kinderen in de zomer ook zo van ijsjes? Bewaar de ijsstokjes om te knutselen! Met deze tips maak je van je ijsstokjes leuke knutselprojecten.

Verder lezen
plastic verminderen

Zo gebruik je zo min mogelijk plastic in je huishouden

Plasticsoep? Milieuvervuiling? Als je minder plastic wilt gebruiken ben je voor tips hier aan het juiste adres!

Verder lezen
kartonnen dozen

Wat maak jij van jouw overgebleven ALDI kartonnen doos? 7 tips

Wat doe je met overgebleven kartonnen dozen? Voordat je de volgende lading kartonnen dozen bij het oud papier zet, hebben we deze tips voor je.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch