1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Knutselen met Pasen: maak een paasslinger (met video!)
Knutselen met Pasen: maak een paasslinger (met video!)

paasslinger maken

Knutselen met Pasen: een slinger maken voor Pasen

Kijk je ook zo uit naar Pasen? Deze paasslinger zorgt voor een echte paassfeer en past perfect in elk huis. Je kunt de paasslinger in de paastakken hangen of gewoon aan de muur. Zo gepiept. We vertellen je precies hoe je deze makkelijk zelf kan knutselen.

Paasslinger maken

Deze slinger voor Pasen heb je zo in elkaar geknutseld. Het enige wat je nodig hebt, is gekleurd papier, wc-rollen, verf, touw, watjes, lijm, een schaar, een potlood en stiften in vrolijke kleuren. Het leuke aan deze paasslinger is dat je ’m precies kunt maken zoals jij wil. Hou je van veel glitters? Of juist van dieren? Alles is mogelijk. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

slinger voor pasen

Slinger voor Pasen 

Deze paasslinger bestaat uit allemaal vrolijke dieren en mooie paaseieren. Het leukste effect heeft de slinger als je allemaal verschillende kleuren gebruikt. Vergeet in elk geval niet om geel te gebruiken, dé kleur tijdens Pasen. Dit zorgt dan ook voor een echte paassfeer. 

1. Basis slinger

Als basis heb je een aantal wc-rollen nodig. Verf de wc-rollen in vrolijke kleuren en laat goed drogen. Knip dan de wc-rollen in ringen van ongeveer 1 centimeter en knip ze in het midden open. Dit worden de schakels van de slinger. Plak de schakels in elkaar en ga door tot je een lange schakelslinger hebt. Nu is het tijd voor versieringen!

2. Figuren knippen 

Voor deze slinger maken we paashaasjes en paaseieren. Begin daarom met het knippen van de figuren uit het gekleurde papier. Je kunt paaseieren in verschillende groottes knippen, of ovalen knippen uit een aantal lagen papier. Op die manier krijgen ze allemaal hetzelfde formaat. Ben je een grote dierenvriend? Je kan de slinger natuurlijk ook volhangen met andere dieren!

3. Slinger versieren

Alle figuren zijn nu klaar om versierd te worden. Versier de paaseitjes met de gekleurde stiften en geef de paashaasjes een staart van een watje. Als je ook andere dieren hebt. Uitgeknipt, is het tijd om de dieren ogen, oren en sommigen een snavel te geven. Die laatste maak je door een driehoek uit het papier te knippen. Ga nu verder met de oren: knip ze voor een kat in driehoeken, ovaal voor de paashaas en rond voor een hond of varken. Doe wat lijm op de papiertjes en plak ze vast aan de figuren. Als laatste teken je de ogen op de dieren. Dit kan met een stift, stickers of wiebelogen. Nu hangt je slinger helemaal vol met alle dieren die Pasen gezellig met je meevieren! 

4. Slinger ophangen 

Je slinger is bijna af! Maak in alle figuren een klein gaatje aan de bovenkant en steek hier het touw doorheen. Maak het figuurtje vast aan de slinger, door het touwtje vast te knopen aan één van de schakels. Vrolijk Pasen!

Meer knutselen voor Pasen

Is je slinger af? Hang 'm op in huis of in de paastakken. Je kunt in plaats van plakband ook knijpers gebruiken. Pak wat knijpers en verf ze in vrolijke kleuren, bijvoorbeeld blauw, geel en rood. Plak of teken vervolgens ogen aan de bovenkant van de knijpers. En als je nog een kleine driehoek uit papier knipt, heb je een snavel. Wil je het helemaal afmaken? Plak dan in het midden van de knijper wat veertjes. Simpel, maar hartstikke leuk! 

paasslinger maken

Meer zoals dit:

eieren uitblazen

Eieren uitblazen in 7 makkelijke stappen

Wil je paasversiering maken en moet je daarvoor eieren uitblazen? Bekijk in dit artikel hoe je dit in 7 makkelijke stappen doet.

Verder lezen
vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen
paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes

Wil je met je familie met Pasen paaseieren gaan zoeken? Maak er dan een leuk spel van. Bekijk hier 5 originele spelletjes die je kunt doen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch