1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Deze klusjes kun je het beste in de winter doen
Deze klusjes kun je het beste in de winter doen

klusjes winter

Winterschoonmaak: deze klusjes kun je het beste in de winter doen 

Het is tijd voor de winterschoonmaak! Niet alle klusjes kunnen of hoeven te wachten tot het voorjaar. Sommige klusjes kun je juist beter doen in de winter. Een bijkomend voordeel is, als de klusjes in jouw huis in de winter ook doet, dan scheelt dat weer de helft in het voorjaar! Welke klusjes dat zijn? Je leest het overzicht voor de winterschoonmaak hier. 

Klusjes voor in de winter 

Ramen lappen, bedden opfrissen en het huis ventileren kun je heel goed in de winter doen. Waarom? Wij leggen je uit waarom deze klusjes op het takenlijstje van de winterschoonmaak horen. 

1. Het huis ventileren in de winter

De lucht in de winter is heerlijk fris en dat betekent dat we het hele huis een goede opfrisser geven door alles in de winter lekker door te laten luchten. Begrijpelijk dat je niet op de kou zit te wachten in de koude dagen, maar toch is het heerlijk om de ramen een uurtje open te zetten en extra frisse lucht binnen te laten. Bovendien is het belangrijk, want we zijn al snel geneigd in de winter de ramen en deuren potdicht te laten en dat betekent dat er niet voldoende frisse zuurstof binnenkomt. Helemaal lekker: sla het dekbed open, zet de ramen open en doe de slaapkamerdeur dicht. Doe na een uurtje het raam weer dicht en jouw bed en slaapkamer zijn heerlijk fris voor een fijne nacht. In zo’n fris huis is een fris tapijt ook wel fijn. Gelukkig valt het reinigen van het tapijt óók onder het lijstje winterklusjes. Hoe je dat doet? Je leest het hier. 

tip

Vergeet tijdens het ventileren niet de verwarming uit te draaien om stookkosten te besparen! 

tip
schoonmaken

2. De koelkast schoonmaken

Wist je dat de koelkast schoonmaken een heerlijk winters klusje is? Je hoeft je namelijk niet druk te maken om het warm worden van het eten dat je in de koelkast hebt liggen. De hele inhoud van je koelkast parkeer je gewoon tijdelijk buiten –afgedekt- op de tuintafel! Je hebt dan enerzijds een schone koelkast, maar het is ook een kans jouw koelkast helemaal naar eigen wens in te delen. Hoe je dat doet? Je leest het via onderstaande link. 

3. De ramen lappen

De ramen zemen in de winter? Sommige mensen krijgen bevroren handen van de gedachte alleen al! Helemaal begrijpelijk, maar toch is de winter de perfecte tijd om de ramen te zemen. Niet omdat de lucht frisser is of het zeepsop schoner wordt van koude temperaturen, maar omdat er al zo weinig licht is in de winter. Vieze ramen houden namelijk nog meer licht buiten, dus voor het meest optimale licht in huis lap je de ramen ook in de winter. 

4. Dekbedden wassen en drogen

Er bestaat niks lekkerders dan een fris bed, ook in de winter. De beste tijd van het jaar om je bed op te frissen is in de winter. Huisstofmijt houdt niet van kou, dus wanneer de volgende koude dag op het weerbericht staat, maak je je klaar om je hele bed buiten te zetten: het matras, de kussens en het dekbed vinden zo’n opfrisbeurt in de vrieskou hartstikke fijn. En vergeet ook de knuffels van de kinderen niet! 

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Meer informatie
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Meer informatie
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch