1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Welke kledingstof is het warmst in de winter?
Welke kledingstof is het warmst in de winter?

kledingstof winter

Welke kledingstof is het warmst in de winter?

Welke kledingstoffen wil je wel dragen in de winter en welke niet? In de winter maak je door de lage temperaturen andere keuzes als je voor de kledingkast staat, en dat is logisch. Wist je dat zomerkleding vaak ook van andere stoffen gemaakt wordt, dan winterkleding? Waar je in de zomerkleding wilt dragen die luchtig is en het lichaam fris houdt, kies je voor winterkleding die je warm houdt in tijden van sneeuw, wind en ijs. Welke kledingstoffen dat zijn, kun je in dit artikel uitgebreid lezen. 

De beste stoffen voor je winterkleding

Voor iedereen die zich afvraagt welke kleding het warmst is in de winter, is het belangrijk naar de soort stof te kijken. Ben je op zoek naar winterkleding voor dames en heren? Dan houden deze stoffen je het warmst. 

1. Wol

De allerwarmste stof voor je winterkleding is wol. Wol is namelijk door Moeder Natuur gemaakt om schapen warm te houden in koude, natte winters. Dat betekent dat wollen winterkleding hetzelfde voor jouw lichaam kan doen! Ben je dus je op zoek naar warme stoffen voor je winterkleding, gaat er niets boven een dikke, wollen trui. Wol houdt van nature warmte vast in de vezels, terwijl het wel ademend is én zweet afvoert. Dat betekent dat je lichaam weer afkoelt wanneer het te warm wordt in jouw wollen trui. Vind je wol kriebelen? Kijk dan eens naar andere soorten wol, zoals merino, cashmere of alpaca. Deze soorten luxe wol kriebelen wat minder! 

2. Fleece

Fleece is eigenlijk een soort namaak wol. Het is namelijk gemaakt van polyester, maar met hetzelfde idee: warmte vasthouden in de vezels. Daarom zijn fleecetruien altijd zo lekker pluizig en warm. Een ander voordeel van fleece is dat het heel licht is, een stuk lichter dan wol zelfs. Een fleecetrui is daarom perfect als je wilt bewegen in de winterse buitenlucht. 

3. Nylon

Is dit jaar de Nederlandse winter vooral nat? Dan is het een goed idee om te kijken naar kleding die gemaakt is van nylon. Vooral voor een goede winterjas kan het handig zijn om te zoeken naar een jas met een nylon buitenlaag. Nylon is waterafstotend en daarom perfect voor een regenachtige winterdag. 

winterkleding

Deze kledingstof bewaar je tot de zomer

Niet alle stoffen zijn handig te gebruiken voor je winterkleding. Iedereen het niet koud wilt hebben, laat de volgende materialen liever tot de zomer in de kast hangen. 

4. Katoen 

Katoen is een echte zomerstof. Waterabsorberend en ademend, maar helemaal niet warm! Zelfs een dikke katoenen trui is waarschijnlijk niet bestand tegen een koude winterdag, zeker niet als de temperatuur onder het vriespunt zakt. Je kunt katoen overigens wél het beste als ondergoed gebruiken. Zeker wanneer je dik ingepakt bent, is een katoenen onderbroek het allerbeste. Dankzij de ademende stof wordt veel lucht doorgelaten en blijf je je fris voelen.  

Meer zoals dit:

winterspelletjes

De leukste winterspelletjes voor kinderen

Buiten spelen in de winter is een feestje voor kinderen. Met deze winterspelletjes hebben ze de hele winter plezier!

Meer informatie
gepofte kastanjes

Kastanjes poffen in de oven of airfryer

Zodra het bos vol ligt met gevallen kastanjes kun je ze ook rapen, maar hoe maak je zelf gepofte kastanjes? Lees hier hoe je kastanjes kunt poffen.

Meer informatie
winterschoonmaak

Een checklist voor de grote winterschoonmaak in en om het huis

Is het winter en krijg je de kriebels? Dan is het tijd voor de winterschoonmaak! Met deze checklist krijg je het huis weer spik en span.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch