1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Kip eierdop knutselen voor Pasen
Kip eierdop knutselen voor Pasen

kip knutselen

Kip eierdop knutselen voor Pasen (met video!) 

Pasen komt er weer aan. De tijd om heerlijk met z'n allen te ontbijten, brunchen of lunchen. Als er één ding echt niet mag ontbreken aan Pasen, zijn het eieren. En daar mogen deze leuke eierdoppen niet bij missen. Zij geven het eten nét dat beetje extra. Reden genoeg dus, om lekker te gaan knutselen – zodat het aan tafel een feestje wordt.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kip eierdopje

Knutselen met Pasen

De eierdop die je gaat knutselen, is een ei-catcher op elke tafel. Ook fijn: je hebt ’m zo gemaakt. Je maakt deze eierdop van een eierdoos, veren, rood en oranje karton, wiebelogen, een schaar en wat lijm. Leuk om zelf te doen of samen met je kinderen.

Wil je nog meer knutselen deze Pasen? Dan hebben we hier wat leuke knutselactiviteiten voor je op een rij gezet. 

Knutselen met een eierdoos

We gaan beginnen! Als eerst knippen we uit de eierdoos het middenstuk met daaraan een rondje waar een ei in past. Dit is het lijfje van de kip, dus let erop dat de vorm geen vreemde hoeken heeft. Wil je dat de kip een andere kleur heeft dan die van de doos? Dan is dit het moment om het lijfje te verven. Wat dacht je van een witte, roze of een kip met stippen? Je kunt de kip natuurlijk ook met alleen maar glitters versieren.

Kip knutselen

 1. Om de kip tot leven te laten komen, geef je de kip een gezicht. Hier heb je de wiebelogen en wat lijm nodig. Heb je geen wiebelogen? Teken de ogen dan met een stift.
 2. De kam van de kip maak je door uit het rode karton een kam te knippen. Je kunt deze het beste vastmaken met wat lijm. Zo weet je zeker dat-ie er niet per ongeluk afvliegt. Voor de snavel van de kip gebruik je het oranje karton. Knip een ruitvorm uit en vouw deze doormidden. Door wat lijm op de vouwlijn te doen, plak je de snavel vast aan de kip. 
 3. De kip mist nu nog één ding: de staart. Hiervoor lijm je wat veren achter op de kip – dan is hij helemaal klaar! Makkie, toch?

Wil je de tafel nog feestelijker versieren? Hier hebben we wat tips voor je.

Eierdop knutselen  

Wil je naast de kip ook nog andere eierdoppen knutselen? Dat kan! Voor een bloemen eierdop heb je wat wc-rollen en crêpepapier nodig. De wc-rol knip je in ringen van ongeveer 2 centimeter breed. Dit is de basis van je eierdop. Het crêpepapier knip je in drie repen die ongeveer anderhalf keer zo lang zijn als de omtrek van de wc-rol en 7 centimeter breed. Je meet dit het beste door het crêpepapier anderhalf keer om de rol te wikkelen. Voor één eierdop heb je dus drie stroken crêpepapier nodig. 

Om een echte bloem te maken, knip je boogjes in de lange kant van het crêpepapier. Plak vervolgens de stroken één voor één op de wc-rol, waarbij de geknipte boogjes telkens op een andere plek staan van elkaar. Alleen nog de bloemblaadjes naar buiten vouwen en je eierdop is klaar!

Meer zoals dit:

paashangers

DIY: Paashangers knutselen van zoutdeeg (met video!)

Knutsel je eigen paashangers van zoutdeeg. Simpel, snel en je kunt er alle kanten mee op. In dit artikel en de video zie je hoe je dit makkelijk thuis maakt.

Verder lezen
pasen borrelplank

Een paas borrelplank maken voor de kids: 4 tips

Een borrelplank maken voor Pasen? Vergeet de kinderen niet! Met deze borrelplank ideeën maak je een echte kinderborrelplank, vol lekkere hapjes voor de kinderen.

Verder lezen
paasslinger maken

Knutselen met Pasen: maak een paasslinger (met video!)

Een mooie paasslinger maakt Pasen helemaal af. In een paar simpele stappen maak je er zelf een. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch