1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Leuke spelletjes voor buiten (zonder veel materiaal) met kinderen
Leuke spelletjes voor buiten (zonder veel materiaal) met kinderen

spelletjes

Leuke spelletjes voor buiten (zonder veel materiaal) met kinderen 

Het is voor kinderen heerlijk om lekker buiten te spelen en spelletjes te doen.  Alleen ontbreekt het ze soms aan inspiratie, helemaal als ze ouder worden. In plaats van binnen op de bank hangen, stuur je de kids met deze ideeën naar buiten, dan hebben ze voldoende inspiratie en genoeg input voor uren speelplezier. Helemaal handig: voor sommige spelletjes heb je weinig of soms zelfs helemaal geen spullen nodig. Veel plezier!

1. Flessenvoetbal 

Heb je een voetbal en een aantal lege –plastic- flessen? Speel dan flessenvoetbal. Vul lege flessen voor de helft met water en probeer elkaars fles met de voetbal om te gooien. Wanneer de fles leeg is, ben je af. In de zomer is flessenvoetbal een écht succesnummer: kinderen vinden het namelijk heerlijk om met water te spelen en op een zonnige dag brengt het vrolijke verkoeling. 

2. Vlaggenrovertje 

Vlaggenrovertje is het perfecte buitenspel voor kinderen van alle leeftijden. Je moet namelijk goed samenwerken om ervoor te zorgen dat de vlag niet veroverd wordt door de tegenpartij. Door op de tegenstander te jagen en tegelijkertijd de vlag te verdedigen biedt dit spel de perfecte combinatie van tactisch nadenken en actief bezig zijn. 

3. Annemaria Koekoek 

De groep staat aan de ene kant van de straat of het grasveld, terwijl één iemand aan de andere kant staat. Deze ene speler draait zich om en roept ‘Annemaria….”, waarna de rest zich snelt naar de speler. Totdat hij “Koekoek” roept, dan moet iedereen muisstil staan. Wie beweegt er nog? Die is af. Wie het snelst bij de ene speler is, wint.

4. Hutten bouwen  

Een wigwam, een boomhut of een tent onder het wasrek: dankzij de eindeloze fantasie van kinderen is een hut of tent zó gebouwd. Het leukste is dat de kinderen na het bouwen nóg meer uren van plezier beleven door in de tent spelletjes te spelen of verhalen te vertellen. 

hut bouwen

5. Tikkertje 

Geen materiaal bij de hand? Dan daag je de kinderen uit tikkertje te spelen. Dit ouderwetse spelletje blijft leuk, zeker wanneer de kinderen goed aan elkaar gewaagd zijn en snel weg kunnen rennen. 

6. Verstoppertje

Combineer binnen met buiten en speel verstoppertje met de kinderen. Eén iemand telt terwijl de rest wegrent en zich verstopt. Wanneer iedereen is gevonden neemt degene die als eerste gevonden is het tellen over. 

7. Weerwolven 

Weerwolven is een perfect spel voor kinderen van twaalf jaar en ouder. Vaak vallen zij net tussen wal en schip omdat ze te oud zijn om hutten te bouwen, maar te jong om bij de volwassenen te zitten. Gelukkig biedt het spel weerwolven een oplossing. Dit spel wordt extra spannend wanneer je het buiten in het donker speelt.

  • Lees ook: Kamperen in de tuin, hoe pak je dat aan?

8. Hinkelen 

Met stoepkrijt maak je een leuk hinkelparcours in de achtertuin. Met een pion maak je het de deelnemers extra moeilijk wanneer ze langs of over de pion heen moeten hinkelen. 

9. Jeu de boules 

Een ander ouderwets spelletje dat leuk is voor jong en oud. Door gekleurde ballen te gooien probeer je zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te komen. Wedden dat de rest van het gezin ook mee wil spelen? 

jeu de boules

10. Twister 

Twister is een leuk spelletje voor kinderen. Een spel dat bovendien binnen én buiten gespeeld kan worden. Twister kun je ook heel leuk doen met rondjes van stoepkrijt. 

Lees ook: leuke activiteiten om met de kinderen te doen.  

Meer zoals dit:

goedkoop tuinfeest

Goedkoop tuinfeestje organiseren? Maak het simpel met deze stappen

Goedkoop een tuinfeestje organiseren? Met deze tips organiseer je thuis een goedkoop tuinfeest.

Meer informatie
kinderfeestje thema

Een kinderfeestje organiseren met een thema? 6 originele ideeën!

Wil jij een kinderfeestje met een thema organiseren? We geven 6 originele ideeën voor het beste themafeestje ooit!

Meer informatie
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch