1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Originele ideeën voor het leukste kinderfeestje in de tuin
Originele ideeën voor het leukste kinderfeestje in de tuin

kinderfeestje in de tuin

Originele ideeën voor het leukste kinderfeestje in de tuin 

Het is altijd heerlijk om kinderen lekker buiten te laten spelen. De leukste kinderfeestjes organiseer je daarom gewoon buiten. We hebben een lijstje gemaakt met mogelijke activiteiten, zodat het kinderfeestje gegarandeerd een groot speelfestijn gaat worden. 

cupcakes versieren

1. Speurtocht 

Een spannende speurtocht is een leuke bezigheid voor kinderen tijdens een kinderfeestje. De beste speurtocht heeft een aantal goede verrassingen, zoals een schat die gevonden wordt aan het eind of gekke opdrachten die kinderen moeten doen. Bedenk een speurtocht die geheel in thema is. Zorg voor verkleedkleren voor de kids en maak alle aanwijzingen en opdrachten passend binnen het thema. Ga jij voor een dierenthema, prinsessenbal of een piratenfeest? 

2. Knutselfeestje

Kinderen houden van knutselen. Er is daarom niets leukers dan een kinderfeestje waarbij alle kinderen urenlang mogen knutselen. Als je er de ruimte voor hebt, zet je allemaal verschillende knutselhoeken klaar: één om te tekenen, één om te knippen en plakken, en één om te schilderen. Een ander leuk knutselidee is het maken van dromenvangers. Met een houten ring heb je meteen een stevige basis. Met gekleurd touw maak je vervolgens de body van de dromenvanger en verbind je het midden met een mooie steen of kraal. Met lintjes, veren, touw en nog meer kraaltjes hang je vervolgens de mooiste versieringen aan de onderkant van de dromenvanger. 

3. Cake versieren

Een kinderfeestje is niet compleet zonder lekkers, en dat is extra lekker wanneer je het zelf mag maken. Een leuk idee voor een kinderfeestje is daarom het versieren van cake, pannenkoeken of wafels. Met hagelmix, chocopinda's, slagroom, vers fruit en andere lekkere taartversieringen maken kinderen de mooiste creaties op een lekker plak cake. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

unicorn traktatie

4. Spelletjes  

Het liefst doen kinderen natuurlijk heel de dag spelletjes. Zorg daarom voor verschillende activiteiten die kinderen buiten kunnen doen op een kinderfeestje. Welk spel kies jij? 

 • Levend Stratego
 • Vlaggenrovertje 
 • Tikkertje
 • Verstoppertje 
 • Weerwolven
 • Apenkooien  
 • Voetje van de vloer
 • Jeu de boules 
 • Kubb
 • Twister 
tip

Heb je wel eens Levend Stratego gespeeld? Het is bijna hetzelfde als het bordspel: alle spelers krijgen (zelfgemaakte) kaartjes waarop de rang en het team staat. Daarna verstopt ieder team zijn vlag en begint het spel. Het doel is om zo snel mogelijk de vlag van de tegenstander te veroveren, maar als je getikt wordt door iemand van een hogere rang, ben je af. Wanneer je zelf een lagere rang hebt dan de persoon die je aantikt, dan ben jij af.

tip
tikkertje

5. Waterfeest 

Als het echt lekker weer is, maak je van de tuin een groot waterparadijs. Met een klein zwembadje, de tuinslang, sproeiers en waterballonnen laat je de kinderen spetter, pieter, pater, lekker in het water hun gang gaan. Wat als het regent? Met kaplaarzen, regenjacks of een partytent kun je een hoop activiteiten ook in de regen door laten gaan. Zolang jij mooi weer speelt, zullen de kids zich blijven vermaken. 

Boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

cake versieren

Cake versieren op een kinderfeestje? Dit zijn de lekkerste versieringen

Cake (of cupcakes) versieren op een kinderfeestje is een leuke activiteit voor iedereen. Welke versieringen kun je allemaal gebruiken? We geven 7 tips.

Verder lezen
Zelf pizza maken

Zelf pizza maken? 4x de lekkerste variaties

Pizza liefhebbers opgelet! Maak zelf je pizza met deze 4 originele pizza recepten. Wij leggen stapsgewijs uit hoe je te werk gaat. Zelfs om het pizzadeeg zelf te maken.

Verder lezen
toetjes met aardbeien

De lekkerste toetjes met aardbeien

Ook zo gek op toetjes met aardbeien? In dit artikel vind je een heerlijk overzicht van allemaal toetjes met aardbeien, met recepten!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch