1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Kerstversiering opruimen: 4 makkelijke tips
Kerstversiering opruimen: 4 makkelijke tips

Kerstversiering opruimen

Kerstversiering opruimen: 4 makkelijke tips

Kerstversiering is leuk, maar laten we eerlijk zijn… het uit de knoop halen van de kerstversiering is minder. Gelukkig wordt het opruimen van je kerstversiering met deze tips weer een eitje. En nog belangrijker: zo wordt het uitpakken weer een stuk makkelijker volgend jaar!  

1. Bewaar kerstballen in speciale boxen

We zijn allemaal geneigd onze kerstversiering zo snel mogelijk na de feestdagen in een grote doos te proppen, maar je mooie kerstballen verdienen een veilig plekje na de kerst. Speciaal hiervoor hebben we een handige opbergbox speciaal voor kerstballen. Daar passen ze perfect in en bovendien zijn ze super efficiënt ingericht. Daarnaast kan je ook oude eierdozen gebruiken om de kleinere kerstballen in te bewaren. Als een eierdoos stevig genoeg is om eieren in te bewaren, dan kunnen je kerstballen daar ook zeker veilig de rest van het jaar in doorbrengen. De eierdozen stapel je netjes op in een plastic box.

kerstversiering opruimen

2. Wikkel je kerstverlichting en kerstslingers om een stuk karton

Het is ieder jaar weer een crime: je kerstverlichting of kerstslingers uit de knoop halen. Hoewel het ook therapeutisch kan werken zo vlak voor de kerstdagen, wil je jezelf waarschijnlijk liever zo veel mogelijk stress besparen. Een heerlijk handige tip om je kerstversiering overzichtelijk op te bergen, is door lichtsnoeren en slingers om een stuk stevig karton heen te wikkelen zodat het niet door de war raakt. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een flap van een oude doos gebruiken. Bespaar jezelf de moeite en ruim ze na deze kerst netjes op door ook deze om een stuk karton te wikkelen.

3. Gebruik een oude panty om je kerstkaarsen te beschermen

Heb je speciale kerstkaarsen die je eigenlijk nooit aanzet, maar neerzet ter decoratie? Om deze weer mooi op te bergen hebben we een dubbele kersttip: gebruik een vrolijke kerstpanty waar een ladder in zit. Die kan je mooi hergebruiken om je kerstkaarsen mee te beschermen. Zo blijven de kaarsen buts-vrij in de doos met kerstspullen, en die oude panty krijgt een tweede leven.

4. Bewaar lintrollen in een mandje met gaatjes

Voor tijdens en na de kerst zorg je ervoor dat lintrollen in een mandje of oude schoenendoos zitten met gaatjes aan de zijkant. Plaats alle rollen naast elkaar en trek het begin van je lintje door een gaatje. Handig om tijdens het inpakken te voorkomen dat alle lintrollen met elkaar in de knoop raken. En volgend jaar vind je ze mooi opgeruimd bij elkaar. 

Opruimtips van ALDI

Meer zoals dit:

alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen
Kerstcadeautjes onder de boom

Wanneer is het tijd voor de kerstcadeaus onder de boom?

Een kerstboom met allemaal cadeautjes eronder ziet er zó leuk uit, maar hoe pak je dat goed aan? Groot of klein en wanneer dan? Lees onze tips voor een gezellige en betaalbare kerst.

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch