1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Knutselen met kerst voor volwassenen: 5 ideeën
Knutselen met kerst voor volwassenen: 5 ideeën

Knutselen met kerst voor volwassenen

Knutselen voor volwassenen: 5 ideeën voor kerst

Krijg jij ook alweer kriebels in je buik als je denkt aan een huis vol kerstversieringen? Wij wel! Lichtjes, kerstballen, groene takken ter decoratie… Hoe leuk zou het zijn om dit jaar de kerstversiering zelf in elkaar te knutselen? Ook voor volwassenen is knutselen met kerst een vermakelijke hobby. Geen idee waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg met 6 ideeën om te knutselen met kerst. 

kerstlampjes

Kerst knutselen voor volwassen 

1. Kerst knutselen: je eigen kerstsok

Oké, de traditie is misschien niet heel gebruikelijk in ons kikkerlandje, maar een kerstsok is wél een heel leuk kerst knutselidee voor volwassenen. Kies één of meerdere leuke kerststoffen en knip twee lagen uit in de vorm van een grote sok. Leg de stof binnenstebuiten op elkaar. Naai nu de zijkanten aan elkaar vast en houd de bovenkant open. Werk dit netjes af en maak er een klein lusje aan vast van wat overgebleven stof. Draai de stof nu om zodat de goede kant weer aan de buitenkant komt. Je hebt nu persoonlijke kerstsokken waar je vervolgens de cadeautjes in kunt doen voor je vrienden en familie. 

2. Knutselen voor volwassenen: kerst roerstaafjes  

Dit knutselidee is perfect voor de kerstborrel: roerstaafjes geheel in kerstsfeer! Hoe je die maakt? Heel simpel: met een ijzerdraad, satéprikkers en verse rozemarijn. Rijg de rozemarijn met het ijzerdraad aan de satéprikker en klaar is Kees! Ook leuk: gebruik de stokjes in een feestelijke mimosa bij het kerstontbijt. Hoe je die maakt lees je hieronder.  

3. Maak je eigen kerstgeurstokjes  

Geurstokjes zijn stiekem het hele jaar door lekker, maar met kerst breng je extra sfeer in huis door speciale, zelfgemaakte kerstgeurstokjes in elkaar te knutselen. Met alcohol, glycerine en satéprikkers knutsel je ze zelf in elkaar. Giet wat alcohol in een leeg (jam)potje en voeg daar glycerine aan toe. Voor iedere 200 ml water kun je zo’n 2 tot 3 eetlepels alcohol toevoegen. Voeg nu wat kerstversiering aan toe, zoals hulst of rozemarijn en natuurlijk je favoriete essentiële olie. Een perfect knutselidee voor volwassenen! Onze favoriete kerstgeuren zijn kaneel, sinaasappel, kruidnagel en pepermunt. 

tip

Geen alcohol in huis, maar wel een fles wodka? Dan kun je dat ook gebruiken!

tip

4. Sneeuwbol

Een sneeuwbol, wie kent hem niet? Een glazen potje dat sneeuw tevoorschijn tovert wanneer je ermee schudt. Dit fantastische knutselwerk ziet er reuze ingewikkeld uit, maar wees gerust: dat is het helemaal niet en je steelt er de show mee deze kerst! Hoe je dit maakt? Plak een waterbestendige kerstversiering aan de binnenkant van een deksel van een lege jampot. Vul vervolgens de pot met water en een paar druppels babyolie. Vul de pot met lekker veel glitters en feestelijke versieringen en zet tot slot de deksel met de kerstversiering op de pot. De kerstversiering is nu ondergedompeld in het water. Draai de pot om en je hebt je eigen sneeuwbol! 

kerstdecoratie

5. Kerstverlichting in een vaas 

Je kunt je kerstknutselmomentje ook gebruiken om een gezellig lichtpuntje voor op tafel te maken deze kerst. In dat geval vul een vaas met kleine kerstlampjes die met een batterij werken. Daarna vul je de vaas met je favoriete kerstversiering, zoals dennenappels, groene takjes of kleine kerstballetjes. Drapeer de kerstverlichting netjes in de vaas en klaar is je kerstverlichting! 

Meer zoals dit:

Goedkope kerstcadeaus

De allerleukste kerstcadeaus voor onder de boom

Ben jij op zoek naar leuke kerstcadeaus voor je vrienden en familie? We geven je een paar leuke ideeën voor cadeaus onder de boom die niet duur hoeven te zijn.

Verder lezen
glittervrij huis

Tips voor kerst: zo hou je een glittervrij huis

De feestdagen zijn een tijd van glitter en glamour, maar de glitter wil je niet in het héle huis vinden. We delen 3 tips die je deze kerst nog kunt invoeren voor een glittervrij huis.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch