1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tips voor een gezellig kerstdiner met de kinderen
Tips voor een gezellig kerstdiner met de kinderen

Kerstdiner kinderen

Met deze tips hou je je kinderen zoet tijdens het kerstdiner

Eigenlijk wil je iedere dag van het jaar antwoord op deze vraag: hoe houd ik mijn kinderen zoet aan tafel? Want op sommige dagen lijkt dit echt een onmogelijke strijd die je niet kunt winnen. Met het kerstdiner is het een ander verhaal, want je wilt gezelligheid en geen gedoe met kinderen die huilend op de grond liggen. Daarom een paar tips die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken met het kerstdiner zonder dat het je een duit – of een gamecomputer - gaat kosten.

Verkort de tijd aan tafel

Kerstdiner kinderen bij ALDI

Als eerste de belangrijkste tip: wees realistisch met wat de kinderen aankunnen. Ze zijn vaak al opgewonden door alle feestdagen en kunnen daarom lastig stilzitten. Kies dan niet voor een langdradig 3-gangen diner waarbij ze tussendoor ook aan tafel moeten blijven.

Een optie is: laat de kinderen als eerste een simpel hoofdgerecht eten, terwijl de volwassenen het voorgerecht eten. Installeer ze vervolgens voor een mooie kerstfilm, terwijl de volwassenen lekker verder tafelen. Laat ze weer aan tafel komen voor het dessert en dan heb je toch een heel gezellig kerstdiner gehad. 

Speel spelletjes met de kinderen tijdens het kerstdiner

Kerstdiner kinderen bij ALDI

Wij hebben met je meegedacht en een leuke en betaalbare oplossing in de winkels liggen: een stempelset met daarbij een tafelkleed dat je kunt inkleuren. Gegarandeerd speelplezier en de kinderen blijven aan tafel zitten. Wat wil je nog meer?

Daarnaast kun je natuurlijk ook leuke raadspelletjes doen, bingo - die kun je ook zelf maken - of met de grotere kinderen: wie ben ik. Plak daarvoor een briefje met een beroemdheid erop op iemands voorhoofd en diegene moet de persoon raden. Hilarisch en kost helemaal niks!

Ontdek je plekje

Dit spel zorgt ervoor dat de kinderen flink rennen voordat het kerstdiner begint en dat wil je, want dan zijn ze díe energie in ieder geval kwijt. Dit spel is heel erg leuk voor kinderen die al een beetje kunnen omgaan met een telefoon. Dit zijn de spelregels: omschrijf een locatie in het huis met kleuren en misschien een object, laat de kinderen op zoek gaan en een foto maken van de plek die jij omschrijft. Degene die het eerst is, mag een kerstkransje opeten, of iets dergelijks. Verzin steeds een kleine prijs. Ze zijn lekker bezig en het enige dat je nodig hebt is een telefoon!

Meer zoals dit:

Kerstcadeautjes onder de boom

Wanneer is het tijd voor de kerstcadeaus onder de boom?

Een kerstboom met allemaal cadeautjes eronder ziet er zó leuk uit, maar hoe pak je dat goed aan? Groot of klein en wanneer dan? Lees onze tips voor een gezellige en betaalbare kerst.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch