1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Kerst knutselen: een rendier knutselen in 5 stappen
Kerst knutselen: een rendier knutselen in 5 stappen

rendier knutselen

Een rendier knutselen voor kerst in 5 stappen (met video!) 

Hoewel we ze in Nederland niet snel tegenkomen, zijn rendieren wel écht een belangrijk onderdeel van ons kerstfeest. Wie trekken immers de arrenslee van de kerstman? Een hele kudde rendieren natuurlijk! Deze kerst is het daarom tijd voor wat extra rendieren, vinden wij. Uiteraard zelfgemaakt, want dit is ook de tijd dat je lekker kunt kerst knutselen. Met dit handige stappenplan en video, knutsel je met kerst je eigen rendier!

kerst knutselen rendier

1. Rendier knutselen: de materialen

Om een rendier te knutselen heb je de volgende dingen nodig: 

 • Een stuk of zes kleine takjes (lekker uit de natuur!)

 • Twee kurken

 • Een groene chenilledraad

 • Een schaar 

 • Een stanley mes

 • Twee kralen voor ogen

 • Een pluizenbolletje voor de neus

 • Drie naalden 

 • Een kleine schroevendraaier 

2. De kop van het rendier knutselen

Begin met een snijplank en een stanleymes. Snijd één van de twee kurken op tweederde door. Maak op een halve centimeter afstand van de afgesneden kant een gaatje in de kurk met de kleine schroevendraaier. Dit gaatje is voor het takje. Maak er een tweede gaatje naast. Ook dit gaatje is voor een takje. Zoek twee mooie takjes uit die eruitzien als twee geweien. Je raadt het al: je bent bezig met de kop van het rendier! Draai nu de kurk met de twee geweien omhoog, en maak aan de onderkant een nieuw gaatje. Dit is de nek. Steek er een kort takje in. 

3. Het lijfje van het rendier knutselen

Pak nu de andere kurk, deze is niet doorgesneden! Maak aan één kant, ook weer op een halve centimeter van het einde van de kurk, een gaatje met de schroevendraaier. Hier verbind je de kop met het lijf. Je kunt nu meteen het takje van de nek erin steken, maar wees voorzichtig! Er moeten nog meer gaatjes gemaakt worden, dus je wilt de kop niet per ongeluk kapot maken. 

4. De poten van het rendier knutselen

Maak nu aan de onderkant op vier plekken gaatjes: twee aan de voorkant, twee aan de achterkant. Deze gaatjes gebruik je om de pootjes in te steken, ook weer van takjes. Gebruik hiervoor vier takjes van gelijke hoogte en met weinig uitsteeksels. 

5. Het rendier versieren

Pak nu een naald en het rode bolletje voor de neus erbij. Steek de naald aan de voorkant van de kop in de kurk. Doe hetzelfde met de twee kralen voor de ogen. Deze komen ongeveer ter hoogte van het gewei, maar aan de bovenkant van de kurk. Bijna klaar! Als laatste pak je het chenilledraad. Dit rendier is namelijk een speciaal kerstrendier! En dat betekent dat een feestelijke kerstshawl niet mag ontbreken. Maak voorzichtig een kleine shawl met het chenilledraad en bind dit om de nek van het rendier. Zo. De kerstman heeft er weer een sterk rendier bij! 

Een kerst rendier knutselen met kurk: 5 stappen

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

rendier knutselen

Meer zoals dit:

kerstster vouwen

Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)

Zelf een papieren kerstster maken is een prachtige versiering waar je het huis helemaal mee in de kerstsferen brengt. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Verder lezen
adventskalender

Zo maak je een persoonlijke adventskalender

Een kant-en-klare adventskalender openmaken, is natuurlijk al een hele leuke bezigheid. Maar je kunt er ook eentje zelf maken en vullen met de lekkerste snoepjes!

Verder lezen
kerstballen maken

Knutselen met kerst: zelf kerstballen maken (met video!)

All I want for Christmas… Is een kerstboom met mooie versieringen! Met deze tips maak je de mooiste kerstballen en versieringen zelf.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch