1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Franse kaas en een stinkende koelkast? Zo houd je het geurvrij
Franse kaas en een stinkende koelkast? Zo houd je het geurvrij

kaas koelkast

Franse kaas en een stinkende koelkast? Zo houd je het geurvrij 

Heerlijk… Franse kaas! Brie, blauwe kaas of een spannende roodschimmelkaas. Op een broodje, tijdens de borrel of in de quiche. We genieten van kaas omdat we het op ieder moment van de dag kunnen eten en in al haar varianten onovertroffen is. Alleen die geur in de koelkast, daar word je niet altijd even vrolijk van. Hoe je blijft genieten van die heerlijke kaasjes, zonder dat je koelkast een groot, stinkend monster wordt? Wij leggen het je graag uit. 

De koelkast geurvrij houden 

Franse kaas is de bekendste variant die geurtjes in je koelkast kan veroorzaken, maar er zijn meer boosdoeners. Het vervelende is als je de koelkastdeur open doet en een vieze geur je direct tegemoet komt, maar ook dat die geur in andere etenswaren trekt. Met de tips uit dit artikel heb je daar nooit meer last van!  

Aan de slag met koffiedrap

Van scrubmiddel tot compost: koffiedik is het perfecte huis-, tuin- en keukenmiddel voor allerlei klusjes. Zo ook het geurvrij maken van je koelkast. Pak een droogtrommeldoekje en schep er twee of drie eetlepels koffiedrap in. Vouw het pakketje nu dicht en sluit het af met een wasknijper. Leg het in je koelkast, et voilà! Je kunt weer eindeloos genieten van de heerlijke kazen en een geurvrije koelkast. 

De redder in nood: azijn 

Hoe kan het ook anders? Azijn is de grote held in de keuken en natuurlijk helpt azijn ook nare geurtjes te voorkomen. Plaats een glas azijn in de koelkast en niemand ruikt nog dat er Franse kaasjes in de koelkast liggen.

kaas koelkast

Een schaaltje havermout

Net als koffie, absorbeert ook havermout nare geuren. Bovendien blijft havermout tussen de twee en vier weken effectief geuren absorberen. Lekker lang dus! Het is voldoende om een schaaltje havervlokken in de koelkast te plaatsen. Wanneer de koelkast weer gaat stinken, vervang je de havermout in het schaaltje. Vergis je trouwens niet wanneer je jouw overnight oats uit de koelkast haalt. 

Citroenfris 

Citroen ruikt heerlijk fris, dus het is een perfect hulpmiddel. Stinkt jouw koelkast dus naar kaas? Leg een halve citroen in de koelkast. Is de citroen uitgedroogd? Dan vervang je hem. 

Kaas verpakken 

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor de kaas in je koelkast. Door de kaas goed te verpakken voorkom je nare geurtjes. Schrijf op het pakketje welke kaas erin zit en wat de THT-datum is. Dan hoef je niet steeds je mooie pakketjes open en dicht te maken om te kijken wat erin zit. Volg dit stappenplan voor een geurvrije aanpak: 

 1. Verwijder de originele plastic verpakking.
 2. Verpak de kaas in kaaspapier of bakpapier.
 3. Verpak het pakketje in vershoudfolie of afsluitbaar plastic zakje.
 4. Plaats de kaas in de groentela of andere sectie in de koelkast met afsluitbare klep. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

borrelplank hapjes

De lekkerste borrelplank hapjes: tapas om zelf te maken

Een heerlijke borrelplank of wat lekkere tapas op tafel: wie wordt er niet gelukkig van? ALDI geeft je graag wat tips voor lekkere borrelplank hapjes

Verder lezen
borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Verder lezen
Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch