1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Dit kun je allemaal doen met de jute zak van Sinterklaas na pakjesavond
Dit kun je allemaal doen met de jute zak van Sinterklaas na pakjesavond

jute-zak-hergebruiken

Dit kun je allemaal doen met de jute zak van Sinterklaas na pakjesavond

Het was een heerlijk avondje, de jute zak van Sinterklaas is helemaal leeg en iedereen is aan het nagenieten van zijn cadeaus en de gezelligheid. Wat doe je daarna met de achtergebleven jute zak van Sinterklaas? Die kun je niet zomaar terugsturen naar Spanje? Wat is überhaupt het adres van Sinterklaas? Gelukkig kun je een heleboel met deze jute zak van Sinterklaas. Van doe-het-zelf-knutselprojecten tot leuke spelletjes voor kinderen. Wij vertellen je precies wat je na het uitpakken allemaal kunt doen met de jute zak van Sinterklaas.

Gebruik de jute zak van Sinterklaas voor spelletjes

Gooi de jute zak van de Sint niet weg na pakjesavond, maar bewaar deze om op een mooie (winter)dag spelletjes mee te spelen. Van het klassieke zaklopen tot een stoer spelletje kwalleballen. 

Zaklopen in de jute zak

Een ouderwets spel dat je met de jute zak speelt, is zaklopen. Je zult zien dat ook de jonge kinderen het nog steeds fantastisch vinden. De regels zijn simpel: kies een start en finishlijn, stap in de jute zak en na het startsignaal spring je zo snel mogelijk van de start naar de finish. De winnaar is degene die als eerste de finish bereikt. 

Kwalleballen met een jute zak 

Een ander spel voor grotere kinderen dat je met de jute zak kunt doen, is kwalleballen. Hiervoor heb je één jute zak nodig, twee bakken water en een berg zand. Vul de jute zak met het zand. 

Het spel heeft iets weg van rugby: twee teams strijden tegen elkaar om de zak met zand in de bak water van de tegenstander te gooien om vervolgens punten te scoren. Daarbij mogen ze alleen maar vooruit rennen en achteruit gooien. Net als bij rugby is het belangrijk dat de spelers tegen een stootje kunnen: je kunt de tegenstander namelijk tegenhouden door deze (voorzichtig!) omver te duwen. Het team dat als eerste tien punten scoort, wint de wedstrijd. 

jutezak lopen

Gebruik de jute zak om te knutselen

Een jute zak is perfect om mee te knutselen, bijvoorbeeld door jute te beschilderen en er een mooi schilderij van te maken. 

De jute zak van Sinterklaas beschilderen

Hou je van schilderen? Maak dan een schilderij van de oude jute zak. Je kunt jute namelijk prima gebruiken om op te schilderen. Leg er wel genoeg papier of kranten onder, want de verf kan best snel door de jute zak heen komen. Heb je een mooi kunstwerk gemaakt? Timmer dan een lijst in elkaar met vier latjes en bevestig met nietjes de jute zak erop. 

Hergebruik de jute zak van Sinterklaas 

Ben je van plan na het uitpakken van de cadeautjes de jute zak weg te gooien? Recycle hem dan eerst! Er zijn talloze manieren om de jute zak te hergebruiken.

Jute zak om groenten in te groeien

Heb jij groene vingers of wil je graag je eigen groenten laten groeien? Gebruik dan een jute zak als basis. Je plant de zaadjes in de aarde, in de jute zak. Hierna kun je de zak verplaatsen wanneer jij dat wilt, bijvoorbeeld om deze op een zonniger plekje te zetten, of juist te beschutten tegen de wind. Groeit de plant goed? Dan plant je hem met jute zak en al in de aarde, waar deze verder kan groeien. 100% jute wordt namelijk afgebroken door de natuur. 

Jute zak om compost in te verzamelen

Omdat jute zo makkelijk composteerbaar is, is het dus ook ideaal om compost in te verzamelen. Of je nu keukenresten gebruikt of oude bladeren uit de tuin. Verzamel de boel in een jute zak en je gooit hem wanneer deze vol is op de compoststapel of in de GFT-container. 

Meer zoals dit:

Surprise Sinterklaas

Sinterklaas surprise maken: 3 originele ideeën

Het is weer tijd om de handen uit de mouwen te steken en dit jaar de mooiste surprise in elkaar te knutselen. Met deze surprises stel je Surprise Piet niet teleur!

Meer informatie
Stoomboot Sinterklaas

Stoomboot knutselen: zo maak je zelf de stoomboot van Sinterklaas

Surprisetijd! Steek de creatieve handen uit de mouwen om de mooiste stoomboot voor Sinterklaas te knutselen. Welke is jouw favoriet?

Meer informatie
Sinterklaas kleurplaat

Een kleurplaat en 5 andere cadeaus voor Sinterklaas & Ozosnel

Wil jij je schoen zetten voor Sinterklaas? Wat geef je de Sint en Ozosnel dan eigenlijk? Hier vind je 6 cadeautips, inclusief een kleurplaat voor Sinterklaas.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch