1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Houtskool BBQ aansteken met deze handige tips

Houtskool BBQ aansteken met deze handige tips

houtskool bbq aansteken

Er gaat niets boven een ouderwetse houtskool BBQ, maar voordat het perfecte barbecue-avondje kan beginnen, moet je de BBQ natuurlijk wel eerst aanzetten. Hoe kun je het beste een houtskool BBQ aansteken? Dat doe je in deze 6 stappen. 

Houtskool BBQ aansteken in 6 stappen

1. Vul de BBQ met de houtskool 

Houtskool zit in handige zakken. Hiermee kun je makkelijk de barbecue vullen met de houtskool. Ook in de winkel hebben we briketten voor een professionele BBQ in het assortiment een lage prijs.

2. Leg de houtskool op een hoop 

Voordat je de BBQ kunt aansteken, leg je alle houtskool op een hoop. Zorg ervoor dat de stapel zo compact mogelijk is, dan brandt het beter. Pas nádat de barbecue is aangestoken, verspreid je de kolen. 

tip

Leg de hete kolen aan één kant van de barbecue. Die kant gebruik je om te grillen, de andere kant om het eten af te laten koelen.

tip
houtskool bbq

3. Gebruik aanmaakblokjes of aanstekervloeistof

Om een houtskool BBQ aan te steken heb je een beetje hulp nodig in vorm van aanmaakblokjes of aanstekervloeistof. De onaangestoken aanmaakblokjes (twee á drie stuks) leg je met een tang tussen de houtskool. Goed verspreid, zodat de barbecue gelijkmatig opwarmt. Aanstekervloeistof giet je over de houtskool heen. Niet te veel, om te voorkomen dat het gaat lekken, maar ook niet te weinig. De barbecue moet wel branden!

4. BBQ aansteken

Met een lange lucifer steek je de kolen aan. In het geval van aanmaakblokjes steek je deze op meerdere plekken aan. Blijf uiteraard altijd voorzichtig met vuur. Als je aanstekervloeistof gebruikt, steek dan de barbecue binnen een paar minuten aan. Dat geeft de vloeistof genoeg tijd om goed in te trekken, zonder dat je riskeert dat het verdampt. 

5. Wees geduldig 

Geduld is een schone zaak. Zeker wanneer het om een houtskoolbarbecue gaat. Wacht dus even rustig af totdat de houtskool geleidelijk brandt. 

6. Spreid de houtskool 

Nu kun je de houtskool met een tang wat beter verspreiden. Gebruik eventueel ovenwanten om te voorkomen dat je je handen verbrandt. Het gereedschap dat je gebruikt maak je goed schoon zodat de hamburger niet naar houtskool smaakt. Nu hopen we op een prachtige zonnige zomer en hoef je alleen nog maar te kiezen welke lekkernijen je op de BBQ gaat leggen. Gelukkig hebben we bij ALDI keuze zat!

Recepten voor op de houtskool BBQ

De beste hamburgers van de bbq bij ALDI

De beste hamburgers van de bbq

Meer informatie
BBQ spiesjes met garnalen, nectarine, mais en paprika bij ALDI

BBQ spiesjes met garnalen, nectarine, mais en paprika

Meer informatie
Geroosterde bloemkool van de bbq bij ALDI

Hele geroosterde bloemkool van de bbq

Meer informatie
Choco-bananen van ALDI

Choco-bananen

Meer informatie

Meer zoals dit:

bbq dip

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Meer informatie
BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!

Meer informatie
Tips voor tijdens het barbecuen

Tips voor tijdens het barbecuen

Als je het aan ons vraagt is ieder seizoen een BBQ seizoen. Maar hoe verzorg je de barbecue, maak je de lekkerste gerechten klaar en word je een absolute pro in barbecuen? Lees onze tips.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch