1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoeslaken opvouwen? Dit is hoe je dit netjes doet
Hoeslaken opvouwen? Dit is hoe je dit netjes doet

hoeslaken opvouwen

Hoeslaken opvouwen? Dit is hoe je dit netjes doet 

Hoeslakens met een elastiek zijn superhandig wanneer ze om je matras heen zitten. Lekker stevig en strak, zodat je niet verwikkeld raakt in de kreukels van het laken. Zo slapen veel mensen het lekkerst. De ellende begint echter na het wassen van zo’n hoeslaken: een hoeslaken netjes opvouwen is door diezelfde elastieken een ingewikkeld klusje! Wij leggen je uit hoe je het hoeslaken netjes opvouwt, zodat hij makkelijk in de kast past in plaats van een grote prop. 

1. Even uitkloppen 

Nadat het hoeslaken uit de droger of van het wasrek komt, klop je het even goed uit. Door deze snel op te vouwen en niet langer te laten hangen dan nodig is, voorkom je kreukels. Goed uitkloppen dus en de grootste kreukels verdwijnen meteen. 

2. Openvouwen 

Vouw nu het hoeslaken helemaal open, dus probeer vooral nog even geen hoeken en punten bij elkaar te zoeken. Draai het hoeslaken nu zo dat je de korte zijde aan de bovenkant vasthoudt. Zorg ervoor dat je naar de buitenkant van het hoeslaken kijkt. 

3. De juiste hoeken vinden 

Zoek nu de hoek aan de binnenkant van het hoeslaken en stop je vuist daarin. Doe hetzelfde aan de andere kant. Draai het hoeslaken nu “buitenstebinnen”, zodat de ‘nette kanten’ aan de buitenkant zitten. 

4. De eerste keer dubbelvouwen 

Breng nu je vuisten naar elkaar toe en vouw de ene hoek over de andere hoek. Dit gaat het makkelijkste als je één hand uit het hoeslaken haalt, terwijl je met de andere hand de puntjes vanuit de binnenkant bij elkaar pakt. Daarna vouw je beide punten over de tweede vuist heen. 

5. Doe hetzelfde aan de onderkant 

Vergeet de onderkant niet! Die bungelt er nu een beetje bij en dat gaat er natuurlijk niet netjes uitzien. Dus stop ook je vuist in de hoek in de onderkant en breng deze netjes samen.

hoeslaken opvouwen

6. En dubbel-, dubbel-, dubbelvouwen 

Pak nu het hoeslaken in beide gevouwen hoeken vast. Pak met je rechterhand de hoek aan de onderkant. Vouw het hoeslaken weer dubbel en vouw de hoeken over de andere vuist. Doe nu hetzelfde met de laatste hoek totdat het hoeslaken klein genoeg is.

7. Nog één keer dubbelvouwen   

Leg nu het hoeslaken op een plat oppervlak en strijk nog eenmaal de laatste vouwen en kreukels eruit. Dit kan gewoon met de hand. Vouw het hoeslaken nu op zodat het in de kast past. 

Boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Wasmachine schoonmaken

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het!)

De wasmachine schoonmaken klinkt als een lastige klus. Gelukkig maak je hem met dit stappenplan razendsnel schoon en wordt zelfs het zeepbakje fris.

Meer informatie
Wassymbool

Wat betekent het wassymbool?

Ieder kledingstuk heeft een label met daarop een wassymbool. Maar wat betekent ieder wassymbool nu eigenlijk?

Meer informatie
kledingkast-opruimen

Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips

Een kledingkast opruimen geeft enorm veel voldoening. Vooral bij de wisseling van het seizoen. 5 tips om de kledingkast opruimen nog leuker te maken.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch