1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Herfstknutsels: knutselen met kinderen in de herfst
Herfstknutsels: knutselen met kinderen in de herfst

knutselen herfst

Herfstknutsels: 4 leuke knutselideeën voor in de herfst 

Duik je deze herfst het bos of park in? Verzamel dan zo veel mogelijk mooie gevallen herfstbladeren. Neem ze mee naar huis, ga aan de slag en maak de leukste herfstknutsels. Knutselen met herfstbladeren is namelijk een leuke activiteit voor het hele gezin. Wat ga jij met de kinderen knutselen na de volgende wandeling? We helpen je graag op weg met onze favoriete herfstknutsels!

herfst knutselen

Knutselen met herfstbladeren

Voor ons is het hét ultieme herfstgevoel: een bos- of parkwandeling maken om de mooiste gevallen bladeren te verzamelen. Thuis maken we daarna een dampende kop warme chocolademelk en gaan we helemaal los met de herfstbladeren. Met deze kleurrijke bladeren maak je namelijk de mooiste kunstwerken: van slingers tot kransen en herfstachtige schilderijen. 

1. Herfstbladeren overtrekken met waskrijt

Met herfstbladeren maak je een prachtig schilderij in allerlei herfstkleuren. Leg herfstbladeren onder een vel wit papier. Trek nu de lijnen van het herfstblad over door de zijkant van een waskrijtje te gebruiken. Strijk voorzichtig met het waskrijtje over het blad. Hoe vaker je de zijkant van het krijtje gebruikt, hoe platter deze wordt en hoe makkelijker het zal gaan! 

Voor een mooi kunstwerk gebruik je zo veel mogelijk verschillende bladeren en kleuren. Prachtige herfstkleuren zijn oranje, donkergroen, geel en rood. Mooie herfstbladeren om te gebruiken zijn verschillende soorten eikenblad en de bladeren van esdoorns, die komen gelukkig veel voor in de Nederlandse bossen!

2. Herfstslinger knutselen van herfstbladeren

Een ander leuk voorbeeld van een herfstknutsel is een herfstslinger. Je maakt namelijk prachtige slingers door herfstbladeren aan elkaar te rijgen. De beste manier om dit te doen is met een naald en redelijk dik draad. In ieder geval dik genoeg om te slinger op te kunnen hangen. Pas wel op dat het blad niet scheurt! 

Deze slinger maak je het beste met herfstbladeren van een esdoorn. Dat zijn die grote bladeren die je in het bos en op straat veel ziet liggen. Dit blad is lekker groot en vrij stevig, dus perfect voor een slinger. Je kunt eventueel ook een dunnere slinger maken, door bladeren aan de steeltjes op te hangen en verspreid over de slinger aan één grote draad vast te maken. Deze draad kan je zien als de basis van de slinger.

herfstslinger

3. Herfstkrans maken van herfstbladeren

Een herfstknutsel voor de gevorderde knutselaar: een herfstkrans. Gebruik als basis een aantal takken en knoop deze met touwtjes of ijzerdraad stevig aan elkaar vast. Het maakt niet uit of de krans mooi rond is, het is tenslotte een kunstwerk!

Maak nu een laag van herfstbladeren. Deze kun je het beste aan de krans vastlijmen, zodat de basis goed stevig is. Voor een mooi effect leg je alle bladeren met de steeltjes naar binnen, zodat alle punten naar buiten wijzen. Maak de krans af door allerlei andere mooie dingen uit het bos erop te plakken. Kastanjes, eikels, kleine dennenappels, rode besjes of veren staan supermooi op jouw zelfgemaakte herfstkrans!

tip

Je mag niet zomaar alles uit het bos meenemen. Over het algemeen geldt dat een klein tasje met bladeren en takjes geen probleem is, zolang je maar niet te veel meeneemt en de natuur in z’n waarde laat.

tip

4. Herfstbladeren stempelen 

Het volgende mooie kunstwerk van herfstbladeren maak je door stempels van de bladeren te maken. Met een kwastje breng je verf aan op het blad en dit druk je vervolgens op een vel wit papier. Druk het blad goed aan, maar zorg er wel voor dat de verf niet uitloopt. Met verschillende soorten bladeren en kleuren maak je een prachtig kunstwerk. Zet wel alvast een rol keukenpapier klaar om de verfvingers mee schoon te maken! Deze stempels zijn ook leuk om zelfgemaakte wenskaarten mee te maken.
 

Meer zoals dit:

knutselen Halloween

Knutselen met Halloween: zo maak je zelf een lampion

Leuk! Wil jij een lampion knutselen voor Halloween? We geven handige tips!

Verder lezen
kerstballen maken

Knutselen met kerst: zelf kerstballen maken (met video!)

All I want for Christmas… Is een kerstboom met mooie versieringen! Met deze tips maak je de mooiste kerstballen en versieringen zelf.

Verder lezen
stempelen met aardappelen

Zelf stempels maken: stempelen met aardappelen

Wist je dat je heel gemakkelijk kunt stempelen met aardappelen? Hoe je aardappel stempels maakt, lees je hier!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch