1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 7 ideeën voor een heitje voor een karweitje
7 ideeën voor een heitje voor een karweitje

heitje voor een karweitje

Heitje voor karweitje: 7 leuke ideeën voor kinderen

Wat betekent 'heitje voor karweitje'?

‘Heitje voor een karweitje’ is een oude uitdrukking en betekent dat je geld krijgt voor het doen van een klusje of een karweitje. ‘Heitje’ betekent een kwartje, dat is 25 guldencent. Vroeger kregen kinderen dus 25 guldencent voor een karweitje. Dat is omgerekend ongeveer 10 eurocent. Tegenwoordig krijgen kinderen een kleine bijdrage van € 0,50 tot € 2 of een lekker ijsje in ruil voor een klusje. Hebben de kids tijdens de zomervakantie wat meer tijd? Stuur ze dan op pad voor een heitje voor een karweitje. Heitje voor een karweitje is een perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met het principe van geld én een beetje helpen in het huishouden en elkaar. Je leert ze dat klusjes doen – met vriendjes – heel gezellig kan zijn. Hierdoor krijgen ze een positief beeld bij het helpen van anderen. En dat willen we toch allemaal?

tip

Spreek met je buren of andere ouders de bedragen af die je geeft voor een heitje voor karweitje, dan krijgen de kinderen overal ongeveer hetzelfde.

tip

7 ideeën voor een heitje voor een karweitje

1. De auto wassen 

Zo’n klusje waar je zelf nooit zin in hebt, maar wat kinderen heerlijk vinden in de zomer. Stuur ze op een mooie dag naar buiten om de auto te wassen en lekker met het water te spelen. Let er wel op dat ze geen schuursponsjes gebruiken om de auto te wassen. 

2. De tuin harken  

Eigenlijk zijn de beste heitje-voor-karweitje-klusjes nu precies net die taken die je graag uit handen geeft. De tuin harken is er ook zo één. Leg kinderen uit hoe ze netjes alle bladeren bijeen harken en laat ze daarna met veger en blik de bladen naar de container brengen. 

3. De barbecue schoonmaken 

Heb jij een leuke avond met vrienden gehad in de tuin? Alleen staat de barbecue nog steeds ongewassen in het zicht? Dit is een mooi klusje voor kinderen, waar weinig bij mis kan gaan, maar veel resultaat te boeken is. Het schoonmaken van de barbecue. Hoe heerlijk is het dat je dit zelf niet meer hoeft te doen!

4. De badkamer schoonmaken

Een heitje voor karweitje hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Kinderen kunnen namelijk ook best meehelpen in huis. Laat ze zelf de badkamer schoonmaken of de wc poetsen. Of laat ze een start maken met een tandenborstel om de voegen in de keuken, badkamer of op de vloer te boenen. 

heitje voor karweitje

5. De planten water geven 

Een leuke klus voor de kleintjes: de planten in de tuin water geven. Waterpret gegarandeerd! De oudere kinderen leg je uit hoe ze de planten verzorgen of bijvoorbeeld de dode bloemetjes kunnen verwijderen. 

6. Het glas wegbrengen 

Voor kinderen werkt het geluid van brekend glas vaak op de lachspieren. Een leuk klusje voor een heitje voor karweitje is daarom het wegbrengen van het oude glas naar de glasbak. Druk ze wel op het hart dat ze voorzichtig doen, of ga gezellig mee!

7. De lege statiegeldflessen wegbrengen  

Heb jij nog veel lege flessen in je berging staan? Ook het wegbrengen van statiegeldflessen is een mooi klusje voor de jeugd. Bovendien laat je de kids dan meteen het geld van het ingeleverde bonnetje houden. Lekker makkelijk, opgeruimd staat netjes!

Meer zoals dit:

gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Meer informatie
broodtrommel

5 manieren om je broodtrommel handig in te pakken

Wil jij ook dat iedere dag de lunch voor jezelf en de kids weer een klein feestje is? Met tips pak je de broodtrommel handig in.

Meer informatie
eerste schooldag

Back to school: Zo bereid je je voor op de eerste schooldag

Vind je het ook zo spannend om weer naar school te gaan? Met de volgende tips bereid je je het beste voor op de eerste schooldag na de vakantie.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch