1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een fitnessapparaat schoonmaken in 4 stappen: zo doe je dat!

Een fitnessapparaat schoonmaken in 4 stappen: zo doe je dat!

fitnessapparaat schoonmaken

Het schoonmaken van een fitnessapparaat is belangrijk als je het elke dag gebruikt. Heb je een thuisgym met meerdere apparaten, zoals een roeiapparaat of een hometrainer? Dan kun je vast wel wat handige schoonmaaktips gebruiken. Lees hieronder hoe je fitness apparaten kunt schoonmaken in slechts 4 stappen. 

Waarom fitnessapparaten schoonmaken?  

Heb je thuis een aantal fitnessapparaten staan, dan is het belangrijk om die zo nu en dan schoon te maken. Misschien lijkt dit niet nodig als jij de enige bent die er gebruik van maakt, maar doordat je zweet, hijgt en alles aanraakt komen er veel bacteriën op je apparaten terecht. Voor je het weet is jouw thuisgym een broedplaats van bacteriën en dat wil je liever niet. Het is dus belangrijk om fitnessapparatuur goed schoon te maken. Dat is ook veel beter, want je fitnessapparaat gaat hierdoor langer mee.

fitnessapparaten

Hoe vaak moet je een fitnessapparaat schoonmaken?

Wil je jouw fitnessapparaten schoonmaken? Dan kun je ze het beste meteen na gebruik desinfecteren. Je weet dan zeker dat alle bacteriën en zweetdruppels weg zijn. Probeer daarnaast één keer per week de apparaten en je sportruimte grondig schoon te maken.  

Wat heb je nodig bij het schoonmaken? 

Als je jouw thuisgym en fitnessapparaten schoonmaakt, is het goed om daar bepaalde schoonmaakproducten voor te gebruiken. Door goede producten te gebruiken, wordt het poetsen een stuk makkelijker en ben je sneller klaar. Denk hierbij aan de volgende producten: 

· Huishouddoekjes

· Natte reinigingsdoekjes

· Schoonmaakazijn

· Allesreiniger 

· Afwasmiddel

· Spons

· Emmer

Thuisgym schoonmaken in 4 stappen

1. Sopje maken  

Maak een sopje van warm water en een beetje allesreiniger. Dompel het huishouddoekje onder in het sop. Wring het doekje uit en ga aan de slag. 

2. Grondig schoonmaken

Start met het schoonmaken van het fitnessapparaat. Vergeet plekken zoals de handvaten, het zadel, de voetsteunen en het scherm van het apparaat niet schoon te maken. Op deze onderdelen zitten namelijk de meeste bacteriën. 

3. Alle fitnessapparaten 

Neem vervolgens alle fitnessapparaten die je in je thuisgym hebt staan van boven tot onder af. Mocht het nodig zijn, dan kun je het sop een keer verversen. Op deze manier weet je zeker dat alles goed schoon wordt. 

4. Vloer reinigen 

De vloer wordt in een thuisgym vaak overgeslagen. Toch is het belangrijk om ook deze goed schoon te maken. Je loopt er niet alleen op, maar je ligt er ook op als je bepaalde oefeningen doet. Als je je vloer grondig wil schoonmaken, pak dan eerst de stofzuiger. Daarna kun je de vloer dweilen. Heb je in je thuisgym een speciale vloer van bijvoorbeeld rubber? Let er dan op dat je deze schoonmaakt met een extra mild schoonmaakmiddel. Goed om hier rekening mee te houden, dus.

Meer zoals dit:

Eten voor het sporten en erna

Eten voor het sporten en erna: 5 voedzame recepten

Eten voor het sporten en erna: wat is nu het beste en hoe lang moet ertussen zitten? In dit artikel lees je alles over eten voor en na het sporten en delen we 5 voedzame recepten.

Meer informatie
Sportkleding wassen

Hoe kan je het beste sportkleding wassen?

Hoe vaak moet je sportkleding wassen? Gebruik je wel of geen wasverzachter en hoe zorg je dat nare geurtjes wegblijven? Met deze 6 tips kan je zo aan de slag.

Meer informatie
Airpods schoonmaken

Zo kun je het beste je AirPods schoonmaken

Wist je dat je jouw AirPods moest schoonmaken? Zeker wel! Wie deze oordopjes regelmatig gebruikt, moet ze zeker één keer per week schoonmaken.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch