1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4 simpele ideeën voor een feestelijke champagne cocktail
4 simpele ideeën voor een feestelijke champagne cocktail

Champagne cocktail

4 simpele ideeën om jouw champagne cocktail feestelijk aan te kleden

Champagne cocktail decoreren – inspiratie van ALDI

Als je aan Oud & Nieuw denkt, dan denk je aan champagne (en oliebollen!). Doe het dit jaar een tikkeltje anders en maak een heerlijke champagne cocktail! Je kan het chique drankje in een langwerpig flûte-glas serveren, of in een bol coupe-glas, beide even feestelijk! Hoe zorg je er vervolgens voor dat je de champagne net even een extraatje geeft? Hieronder delen wij 4 tips om jouw champagne cocktail te versieren, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Wij zeggen: proost!

Champagne cocktail decoreren – inspiratie van ALDI

Winters champagneglas

Om je cocktailglas te betoveren met het winter wonderland sprookje is het te leuk om het glas te vullen met takjes rozemarijn en om een aantal cranberries, aardbei of granaatappelpitjes in het glas te laten vallen. Dit heeft iets weg van de o zo gezellige dennenboom. Een kleurrijke twist om jouw champagne cocktail extra feestelijk aan te kleden.

Fruitige champagne

Héél moeilijk hoeft het niet te zijn, het zit ‘m vaak in de details. Een fruitige champagne cocktail is naast een lust voor het oog, ook een trigger voor je smaakpapillen. Je kunt een mix van frambozen, blauwe bessen of rood fruit aan de cocktail toevoegen. Het fruit zorgt voor een mooi kleurtje in de champagne. Kleed het glas bijvoorbeeld leuk aan door het fruit aan een stokje te doen en rechtop in het glas te zetten. Tip: gebruik bevroren fruit, zo blijft de champagne cocktail extra koud en verfrissend van smaak.

Gepersonaliseerd accessoire

Kunnen onthouden welk glas ook alweer van jou was, is soms lastiger dan je zou denken. Maak voor iedereen een gepersonaliseerd accessoire en je zegt dit probleem vaarwel. Wat dacht je van feestelijke papieren rietjes met daaraan een plakkertje met naam? Of wikkel een strikje van lint in verschillende kleuren om de voet. Zo heb je op een simpele en goedkope manier een leuke decoratie voor je champagneglas.  

Champagne cocktail decoreren – inspiratie van ALDI

Champagne cocktail met een suikerrandje

Een suikerrandje (crustarand) geeft elk glas een feestelijke uitstraling en is eenvoudig om te maken. Een crustarand is een gedroogde laag suiker aan de glasrand, gemaakt met citroen, limoen of sinaasappel. Afhankelijk van de cocktail kan je in plaats van suiker ook zout (bij bijvoorbeeld een cocktail op basis van tequila) of geraspte kokos (bij een zoete cocktail) gebruiken.

Hoe maak je de crustarand?

Leg de suiker op een bord of vlakke serveerschaal. Snijd vervolgens een kwart citrusvrucht en bestrijk hiermee de glasrand zodat deze goed vochtig wordt. Neem vervolgens het glas en dip het in de suiker, zodat het eraan blijft plakken. Je kan het suikerrandje ook goed van tevoren voorbereiden, voordat het feestje begint. Bewaar de glazen dan op een koele plek. 

Meer zoals dit:

Kerstcadeautjes onder de boom

Wanneer is het tijd voor de kerstcadeaus onder de boom?

Een kerstboom met allemaal cadeautjes eronder ziet er zó leuk uit, maar hoe pak je dat goed aan? Groot of klein en wanneer dan? Lees onze tips voor een gezellige en betaalbare kerst.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch