1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 3 tips voor het feestelijk serveren van kerstdesserts
3 tips voor het feestelijk serveren van kerstdesserts

Kerstdessert

3 tips voor het feestelijk serveren van kerstdesserts

Kijk jij ook wel eens naar die masterchef-achtige programma’s en ben je ook verbijsterd hoe ze toch van die geweldige kerstdesserts presenteren? Wil jij jouw dessert-presenteer-skills naar een hoger niveau brengen? Of wil je gewoon dat jouw bestaande succesrecept voor een toetje er iets beter uit ziet bij het kerstdiner? Dan ben je hier aan het goede adres. We gaan niet aan de slag met 1000 lastige ingrediënten en vormpjes, maar laten zien dat je op een simpele manier een dessert op tafel kunt zetten dat niet veel kost en dat er ook nog eens prachtig uitziet.

1. Kerstversiering bij het dessert

Een dessertbuffet met de kerst is niet heel moeilijk om te maken. Maar buiten de inhoud van het buffet, is de presentatie natuurlijk ook essentieel! Kies voor kersttakjes en ballen tussen de desserts door om het geheel meer kerstgevoel te geven. Kijk uit met kaarsjes, want daar kan jouw visite met hun mouwen in gaan hangen. Een mooie plant op tafel met versiering of een doorzichtige vaas met kerstballen en lichtjes is ook een gezellige aankleding. Culinaire zijstap: denk ook eens aan het presenteren van lekkere chocolade en koekjes bij de koffie op een borrelplank als kerstdessert! 

kerstversiering

2. Kerstdessert in glas

Een echt toffe manier om een dessert te presenteren is in een glas, maar dan wel in een doorzichtig glas, dan kan je zien wat erin zit. Nog leuker is om het in een hoog of lang glas te doen, zoals een wijnglas, dat maakt het nog chiquer. Hoe pak je dat aan? Kies voor 3 verschillende lagen (fancy noemen ze dat een trifle) die je wilt presenteren in het glas. Bijvoorbeeld: maak een onderste laagje van fijngehakte stroopwafels, leg daar een mix van yoghurt, poedersuiker en mascarpone op en druip daar als laatste laagje honing overheen. Maar je mag natuurlijk ook voor andere varianten kiezen. Kies bijvoorbeeld een eerste laag met gehakte bokkenpootjes, een tweede laag met roomijs en als laatste laag stukjes banaan en aardbei. Genieten!

3. Petit grand dessert

In de winkel hebben we flink uitgepakt met de feestdesserts dit jaar. Het is bijna onmogelijk kiezen, voor díe prijs wil je alles wel mee naar huis nemen… Maar een petit grand dessert is eigenlijk een slimme oplossing. Je krijgt van alle desserts een klein (petit) beetje, zodat uiteindelijk jouw dessert wel groots (grand) is. Slim he? Daarnaast ziet het er dus ook nog eens extra feestelijk uit, omdat het zo groot lijkt!

Dus kies een goede combi in de winkel: bijvoorbeeld chocolademouse, salted caramel ijs en mini sterren en presenteer deze allemaal per stuk of schep het op een mooi bord – ieder bord krijgt dus 3 verschillende kleine desserts- met een beetje poedersuiker of een kletskop als garnering. De producten zijn van zulke goede kwaliteit dat niemand merkt dat jij het kant en klaar gekocht hebt. Niet verklappen!

Meer zoals dit:

Kerstcadeautjes onder de boom

Wanneer is het tijd voor de kerstcadeaus onder de boom?

Een kerstboom met allemaal cadeautjes eronder ziet er zó leuk uit, maar hoe pak je dat goed aan? Groot of klein en wanneer dan? Lees onze tips voor een gezellige en betaalbare kerst.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen
Overgebleven oliebollen

4 recepten met overgebleven oliebollen

Heb je geen idee wat je met de overgebleven oliebollen kunt doen na Oud & Nieuw? ALDI helpt je aan 4 lekkere ideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch