1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Eten met stokjes? Een stappenplan voor beginners (met video!)
Eten met stokjes? Een stappenplan voor beginners (met video!)

Eten met stokjes

Eten met stokjes met een makkelijk stappenplan

Ook zo trots op jezelf als je succesvol een stukje sushi in de sojasaus kunt dippen én naar je mond kunt brengen? In Azië weten ze wel raad met stokjes en dat wil jij ook leren. Eten met stokjes is eigenlijk niet zo moeilijk, volg onze stappen en blijf vooral oefenen. Heel veel oefenen!  Gelukkig krijg je met dit stappenplan het eten met stokjes zó onder de knie. 

1. Eten met stokjes stappenplan

 1. Begin met één stokje. Plaats één stokje op de plek waar je wijsvinger en duim verbinden, met de palm van de hand naar boven. Knijp die plek samen om het stokje stevig vast te houden. 
 2. De dikke kant boven. Plaats het stokje zo dat de dikke of bredere kant onderaan is (tussen de wijsvinger en de duim) en de dunnere kant bovenaan.
 3. Laat rusten op de middelvinger. Net als een pen, laat je het stokje rusten op de middelvinger, maar dan net iets lager.
 4. Het tweede stokje. Nu pas ga je aan de slag met het tweede stokje: pak hem vast tussen je wijsvinger en duim. Dit is het stokje dat beweegt, het andere stokje houd je stil.
 5. Gelijk afstemmen. Zorg ervoor dat de uiteinden van beide stokjes gelijk zijn, zodat je het eten ermee vast kunt pakken.
 6. Open en dicht. Oefen nu of je de stokjes open en dicht kunt doen, terwijl alleen het bovenste stokje beweegt en de uiteinden elkaar niet kruisen, maar op elkaar ‘tikken’.
 7. Eet smakelijk! Oefening baart kunst, dus ga vooral aan de slag met sushi, rijst en noodles. 
eten met stokjes

Geheime truc: stokjes met elastiek 

Heb je de techniek om met stokjes te eten toch nog niet helemaal onder de knie? Zorg er dan voor dat je bij je volgende sushidate een elastiekje meeneemt. Haal het papier dat om de stokjes zit van de stokjes en rol het op. Plaats het tussen de uiteinden van de stokjes en bind het elastiekje eromheen. Nu plaats je de stokjes zoals hierboven uitgelegd. Je kunt ook – als je durft – om kinderstokjes vragen, dan is dit al voor je gedaan! 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

eten met stokjes

Op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

Aziatisch Gerecht

Aziatisch gerecht op tafel? De 5 lekkerste variaties voor elke dag

Een vleugje Vietnam, een snufje Bali, een portie Thailand: laat je bij ALDI verrassen door de lekkerste Aziatische recepten.

Verder lezen
Zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken: 6 variaties

Zelf hamburgers maken? Bij ALDI hebben we tal van variaties om een broodje hamburger te maken. Of je nu liefhebber bent van vis, vlees of vegan: er is voor ieder wat wils.

Verder lezen
Mango sticky rice met kokosmelk

Inspiratie voor een 3-gangen Aziatisch menu

Op zoek naar een 3-gangen menu? Laat je inspireren door deze Aziatische recepten en maak een heerlijk Aziatisch menu klaar met mango sticky rice als dessert.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch