Wijnland Portugal bij ALDI

Portugal

Adega de Pegões van ALDI
Wit fris
3.79
0.75 l

Adega de Pegões

Adega de Pegões
Adega de Pegões van ALDI
Wijniconen van ALDI
3.79
0,75-l l = 5.05

Adega de Pegões tinto

Adega de Pegões tinto
Patricio Ruby Port van ALDI
Rood vol en krachtig
4.99
0.75 l l = 6.65

Patricio Ruby Port

Patricio Ruby Port
Patricio White Port van ALDI
Wit halfzoet
4.99
0.75 l l = 6.65

Patricio White Port

Patricio White Port

Portugal en wijn

Wie aan Portugal en wijn denkt, zal in eerste instantie aan port denken. En ook de vinho verde en madeira zijn typisch Portugees. Maar onderschat ook niet de ‘gewone’ Portugese rode wijn en witte wijn. Portugal kent namelijk meer dan 250 inheemse druivenrassen, zoals de Tempranillo, Albarinho en de Fernão Pires. Dit enorme aantal druivensoorten dat echt alleen in Portugal en bijbehorende eilanden zoals Madeira en de Azoren voorkomt, maakt het land een uniek wijnland. Over Portugal en wijn is enorm veel te vertellen!

Portugal en wijn: de varianten

In Portugal worden er veel verschillende soorten wijn geproduceerd. Om te beginnen is er zowel rode als witte port. Dit is zoete wijn die is versterkt om het zo langer houdbaar te maken. Een techniek die werd toegepast om port te kunnen meenemen tijdens lange zeereizen in de 17de eeuw. Een andere typisch Portugese witte wijn is de vinho verde. Dit is een witte wijn die gemaakt wordt van onrijpe druiven. Deze wijn komt uit de grootste van alle wijngebieden in Portugal: Minho. Dan is er ook nog de Madeira, afkomstig van het gelijknamige eiland. Net als de port, is dit een versterkte wijn. Madeira ligt langs de Afrikaanse kust en vanwege deze ligging, in de Atlantische Oceaan, hebben de druiven een totaal ander smaakprofiel dan die van het Portugese binnenland. Portugal kent dus enorm veel verschillende soorten wijn.

Portugese wijn

Portugese wijn kent ook een ander productieproces dan gebruikelijk is in Europese landen. De wijn wordt gefermenteerd in een soort kruiken van graniet. Vaak wordt de rode wijn daarna nog gerijpt in houten vaten. Dat geeft deze rode wijn een ronde, krachtige smaak. De Portugese witte wijn, daarentegen, heeft een fris en licht smaakprofiel. Een weetje: Portugal is de grootste producent van kurken. En nog een weetje: Portugal is het land waar de meeste vrouwen in de wijnbouw zitten. Die verdeling is fifty-fifty, terwijl in andere landen de productie van wijn toch echt een mannenzaak is. Het blijkt dat vrouwen betere proefkwaliteiten hebben dan mannen. En dat maakt dat de Portugese wijn een nog hogere kwaliteit heeft!

Ontdek wijn uit Portugal

Ook in het assortiment van ALDI is wijn uit Portugal te vinden. Ontdek dit bijzondere wijnland en laat je verleiden om Portugese wijn te kopen. Zo hebben wij de Patricio Ruby Port en de Patricio White Port, die beiden vol, fruitig en zoet van smaak zijn. En daarnaast ook twee ‘gewone’ varianten van Adega de Peğoes: een frisse, aromatische, droge, witte wijn en een ronde, soepele, rode wijn. Beide wijnen zijn goed getest door De Grote Hamersma en bewijzen dat wijn uit Portugal een aanrader is.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch