Wijnland Nieuw-Zeeland bij ALDI

Nieuw-Zeeland

Spy mountain van ALDI
  • Niet verkrijgbaar
5.99
0.75 l l = 7.99

Spy Mountain Sauvignon Blanc

Spy Mountain Sauvignon Blanc

Nieuw-Zeeland en wijn

Nieuw-Zeeland en wijn is nog een relatief nieuwe combinatie. Waar in Europa al wijn werd verbouwd door de Romeinen en de Grieken, kent Nieuw-Zeeland pas wijnbouw sinds het begin van de 19de eeuw. Engelsen die wel van een glaasje wijn hielden, namen zelf hun wijnranken mee toen ze naar Nieuw-Zeeland emigreerden. Aangezien de inwoners van Nieuw-Zeeland zelf meer van bier hielden en er strenge regels rondom alcohol waren, heeft het uiteindelijk nog lang geduurd voordat de wijnbouw echt tot bloei kwam. Pas sinds 1990 mogen supermarkten in Nieuw-Zeeland wijn verkopen.

De inhaalslag van Nieuw-Zeeland en wijn

Aangezien Nieuw-Zeeland geen rijke traditie kent als het om wijn gaat, had het land wel wat in te halen. Toen in de jaren ‘80 de import van Australische wijn vergemakkelijkt werd, kreeg de wijn uit Nieuw-Zeeland er een sterke concurrent bij. Dat zorgde ervoor dat de wijnboeren de noodzaak inzagen de kwaliteit van hun druiven te verbeteren. Inmiddels staan vooral de Sauvignon Blanc, de Pinot Noir en de Chardonnay uit Nieuw-Zeeland bekend als wijn van hoge kwaliteit.

Wijn uit Nieuw-Zeeland

Wijn wordt in Nieuw-Zeeland door het hele land verbouwd, dus op zowel het Noordereiland als het Zuidereiland. In totaal zijn er ongeveer 10 grote wijngebieden in Nieuw-Zeeland. Doordat er nogal wat verschil zit in klimaat en in de bodem, zit er ook variatie in de smaak van de druiven en dus ook de wijn. Over het algemeen kent het hele land een relatief hoge luchtvochtigheid, waardoor de wijnbouw een precieze zaak is. Veel Nieuw-Zeelandse wijnbouwers gebruiken daarom technieken uit Europa en brengen soms zelfs jaren in Europa door om daar te leren van de beste wijnbouwers. Wijn uit Nieuw-Zeeland wordt niet geclassificeerd zoals in vele andere landen.

Witte wijn is de trots van Nieuw-Zeeland

De bekendste wijn is de witte wijn van Nieuw-Zeeland. En dan hebben we het over de Sauvignon Blanc om precies te zijn. Dit is een frisse, aromatische, droge wijn met een smaakprofiel van citrusfruit, een vleugje gras en soms zelfs een hint van tropisch fruit. Deze wijn wordt voornamelijk verbouwd in de regio Marlborough op het Zuidereiland. Doordat het er overdag lekker warm is en in de nachten lekker koel, gedijt deze druif hier erg goed. Chardonnay, Pinot Gris en Riesling zijn andere soorten witte wijn uit Nieuw-Zeeland. Te vinden in het schap van ALDI bij u in de buurt. Aan de prijs is niet te zien dat de wijn zo ver heeft gereisd.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch