Wijnland Italië bij ALDI

Italië

Italiaanse wijn

Wie een wijntje drinkt, heeft grote kans dat dit een Italiaanse wijn is. Italië is namelijk de grootste wijnproducent van de wereld. Door het hele land wordt wijn verbouwd, van noord naar zuid. Doordat er in Italië nogal wat verschillen in het klimaat en het landschap zijn, betekent dat een grote variëteit aan druivenrassen. In het noorden bepalen de bergen van de Alpen en de Dolomieten namelijk het enigszins frisse klimaat. Terwijl het oosten van Italië weer veel warmer is. En dan zijn er natuurlijk nog de eilanden Sardinië en Sicilië, waar ook heel goede Italiaanse wijn vandaan komt.

Italiaanse wijn is een uitblinker

Als het gaat om Italiaanse wijn is het moeilijk kiezen. Er komen veel kwalitatief goede wijnsoorten uit Italië. Zoals de volle en krachtige Barolo. Maar ook de Montepulciano en de Chianti staan bekend om hun heerlijke smaak. En niet alleen de Italiaanse witte wijn en rode variant scoort hoge punten. Ook de Prosecco, de mousserende wijn uit Italië, is erg populair. De Prosecco Frizzante in ons assortiment wordt als best getest door Jan Magazine. Om nu te bepalen wat de beste Italiaanse wijn is… dat is een moeilijke taak. Misschien kunnen we beter concluderen dat een Italiaanse wijn altijd een goede keuze is.

Wijn uit Italië is divers

Wijn uit Italië kan uit het hele land komen. De grootste wijngebieden in Italië zijn Piemonte, Toscane, Marken, Latium, Lombardije, Puglia, Friuli, Umbrië, Veneto, Sicilië en Sardinië. Overigens waren het de Grieken die de eerste wijnranken naar Italië brachten. Zij staan dus aan de wieg van de Italiaanse wijnbouw. De Italianen gebruiken vier categorieën voor hun wijn. De vino da tavola is eenvoudige tafelwijn. De Indicazione Geografica Tipica (IGT) wordt gebruikt voor wijnen die uit een specifiek gebied komen. De Denominazione di Origine Controllata (DOC) is voor kwaliteitswijnen die volgens strikte regels zijn geproduceerd. En de Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) geldt voor wijn uit Italië met superieure kwaliteit.

Italiaanse rode wijn

Italiaanse rode wijn staat bekend om de volle, krachtige smaak. Ook is het opvallend dat ze vaak heel donker van kleur is. Meestal heeft Italiaanse rode wijn een smaakprofiel van rood of zwart fruit, zoals zwarte bessen, kersen en bramen, leer en chocolade en een kruidige afdronk. De bekendste rode wijn uit Italië is de Barolo, die in de regio Piemonte wordt geproduceerd. Soms wordt dit wel de ‘koning onder de wijnen’ genoemd. Andere bekende rode wijnsoorten zijn de Montepulciano en de Ripasso. Door de volle smaak past Italiaanse rode wijn heel goed bij Italiaanse gerechten met veel smaak en kruiden, zoals vleesgerechten met tomatensaus.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch