Wijnland Frankrijk van ALDI

Frankrijk

Franse wijn

Traditioneel is de Franse wijn de meest bekende wijn ter wereld. En met een productie van meer dan 45 miljoen hectoliter per jaar is Frankrijk een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Wijn en Frankrijk horen bij elkaar. De Fransen staan erom bekend dat ze niet zonder hun glaasje wijn bij het diner kunnen. En volgens de vaderlandslievende Fransman kan dat natuurlijk alleen maar een glaasje Franse wijn zijn.

Franse wijn uit verschillende streken

Vaak denkt men dat de Franse wijn de oorsprong van de wijnbouw is. Dat is echter onterecht. In Zuid-Frankrijk introduceerden de Grieken de eerste wijnranken en stonden zij aan de wieg van de wijnbouw in Frankrijk. In het noorden van Frankrijk waren het de Romeinen die wijngaarden aanlegden om hun legers van wijn te voorzien. In werkelijkheid waren dus zowel de Grieken als de Romeinen al met wijnbouw bezig voordat Frankrijk ermee begon. Verspreid over het hele land zijn er wijngaarden te vinden. Grofweg worden de regio’s verdeeld in de volgende wijnstreken in Frankrijk: Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Charente, Corsica, Elzas, Jura, Languedoc-Roussillon, Loire, Provence, Rhône Vallei en het Zuidwesten. In Frankrijk is er sprake van drie verschillende klimaten: een gematigd zeeklimaat, een hooggebergteklimaat en een middellands zeeklimaat. Hierdoor zitten er grote verschillen in de smaakprofielen van Franse wijn.

Franse wijnen staan voor kwaliteit

Franse wijnen staan bekend om hun hoge kwaliteit. Door de kennis die de wijnmakers gedurende honderden jaren hebben verzameld en de ontwikkeling van nieuwe technieken, staat Frankrijk nog steeds aan de top van de wijnwereld. Dat is ook te zien aan het assortiment van ALDI. Zowel verschillende soorten rosé, als de Franse rode wijn en de witte wijn krijgen goede beoordelingen van de testers van De Grote Hamersma, De Lekkerste Omfietswijnen en de Mundus Vini spring tasting. Wijnkenners geven ook aan dat er steeds minder naar de specifieke druivensoort van Franse wijn wordt gekeken. Maar dat de verschillen in klimaat en bodem in combinatie met bepaalde druivensoorten, juist hele verschillende Franse wijnen opleveren, die ieder hun eigen kwaliteiten hebben en goede combinaties met gerechten vormen.

Wijn uit Frankrijk

Wie aan wijn uit Frankrijk denkt, krijgt vaak direct zin in een rode wijn. Het is echter zonde om de Franse witte wijn en de mousserende wijn te vergeten. De meest bekende Franse witte wijn zijn de Chardonnay en de Sauvignon Blanc. Dit zijn droge witte wijnen met een fris en fruitig smaakprofiel. Maar ook de aromatische, zoete Moelleux is bekend en geroemd. En dan is er nog de Champagne. De meest bekende mousserende wijn ter wereld. Wijn uit Frankrijk, dat is wijn met een hoofdletter W.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch