Wijnland Duitsland bij ALDI

Duitsland

Riesling van ALDI
Wit fris
3.99
0.75 l l = 5.32

Riesling

Riesling
Wijn wit 75 cl van ALDI
Wit halfzoet
-9% 3.29 2.99
0.75-l-Per fles

Spätlese

Spätlese
Wijn wit 1 L van ALDI
Wit halfzoet
2.99
1-l-Per fles liter = 2.99

Liebfraumilch liter

Liebfraumilch liter
Alcoholvrije wijn bij ALDI
Wijnicoon van ALDI
-25% 3.99 2.99
0.75 l l = 3.99

Alcoholvrije wijn Sauvignon Blanc

Alcoholvrije wijn Sauvignon Blanc

Duitse wijn

Duitsland is een serieus wijnbouwland dat kwalitatief goede wijnen produceert. Vooral de Duitse witte wijn. Die is bekender en wordt op grotere schaal geproduceerd dan de Duitse rode wijn. Ongeveer een derde van alle Duitse wijn is rood. En met 13 verschillende wijngebieden op Duitse grond is er qua smaak ook enorm veel te kiezen.

Duitse wijn dankzij de Romeinen

Duitse wijn wordt al geproduceerd sinds de tijd van de Romeinen. Zij namen wijnstokken mee en legden wijngaarden aan op de oevers van de Moezel en de Rijn. Met de druiven die daar groeiden, werd wijn gemaakt om de legers te voorzien van drank. Toen de Romeinen jaren later weer vertrokken, namen de lokale kloosters de achtergelaten wijngaarden over. Inmiddels heeft er een flinke modernisering plaatsgevonden en ligt de jaarproductie van Duitse wijn boven de 10 miljoen hectoliter.

Wijn uit Duitsland

Wijn uit Duitsland bestaat uit twee classificaties: de tafelwijnen en de kwaliteitswijnen. De tafelwijnen zijn eenvoudig, terwijl de kwaliteitswijnen aan veel meer eisen moeten voldoen. Een aantal bekende Duitse wijnsoorten zijn Kabinett, Spätlese, Auslese, Riesling en Liebfraumilch. In Duitsland is de wijn al aan de naam te herkennen. Zo refereert de Spätlese naar de late oogst van de druiven. De Spätlese van ALDI is vol, aromatisch en halfzoet van smaak. De Liebfraumilch is vernoemd naar de wijngaarden in de regio rondom de Liebfrauenkirche in Worms. Tegenwoordig mag Liebfraumilch uit elk wijngebied komen en staat de naam synoniem aan een makkelijke, zoete witte wijn. En dan is er de Riesling, misschien wel het beste druivenras van Duitsland. Deze druif groeit het beste in het relatief koele klimaat van dit land. Rieslingwijn kan zowel zoet als droog zijn en staat synoniem aan goede wijn uit Duitsland.

Mousserende Duitse wijn

Als we het over Duitsland en wijn hebben, mogen we zeker de mousserende Duitse wijn niet vergeten. Deze heeft de naam sekt in Duitsland en telt tegenwoordig net zo goed mee als andere kwaliteitswijnen. Ook in Duitsland wordt de meeste sekt gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’ die eruit bestaat dat de fles langzaam steeds verder gekanteld wordt, gedurende het rijpingsproces in de fles. Op die manier ontstaat de beste bubbel! Overigens is de naam sekt voorbehouden aan de beste mousserende Duitse wijn, die aan verschillende kwaliteitseisen moet voldoen.

Al deze Duitse wijnen zijn te vinden in het wijnschap bij ALDI.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch