Wijnland Chili bij ALDI

Chili

Chileense wijn

Chileense wijn is populair over de hele wereld. Het klimaat in dit land leent zich perfect voor de wijnbouw. Een combinatie van veel zon en genoeg water vanuit het Andesgebergte vormt een goede basis voor de druiven. Wijn uit Chili heeft daarom meestal een volle, krachtige smaak en een laag zuurgehalte. In Zuid-Amerika wordt alleen in Argentinië meer wijn verbouwd. Chili is daarmee dus de op één na grootste wijnproducent van Zuid-Amerika en levert jaarlijks meer dan 13 miljoen hectoliter wijn. ALDI heeft zowel witte als rode Chileense wijn in het assortiment.

Chileense wijn van ALDI is goed getest

De Chileense wijn van ALDI komt goed uit de test bij De Grote Hamersma. Zowel de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Reserva Wit en de Reserva Rood van El Árbol komen goed uit de test. En ook de Merlot/Carmenère van Alameda krijg een goede beoordeling. De witte wijn uit Chili heeft een fris, aromatisch smaakprofiel met veel lichte fruittonen. De rode wijn uit Chili heeft voornamelijk een rond en soepel smaakprofiel met veel rode en zwarte fruittonen en in veel gevallen is er ook een kruidige smaak te herkennen. Chileense wijn kan kortom omschreven worden als een fruitige kwaliteitswijn.

Chili: wijn uit de Valley

In Chili wordt wijn op verschillende plekken verbouwd. Het is niet makkelijk aan te geven waar de beste Chileense wijn precies vandaan komt. Dit land is namelijk behoorlijk langgerekt, waardoor er verschillen in klimaat en omstandigheden zijn. De rivier die voor het water in deze wijnbouwgebieden zorgt, heet Valley. Daarom dragen de drie belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili de naam van deze rivier. Als eerste is er de Maipo Valley. In dit gebied vond de eerste wijnbouw in Chili plaats en dit is het bekendste gebied voor wijn uit Chili. Dan is er de Casablanca Valley. In deze vallei wordt nog niet zo lang wijn verbouwd. Kenmerkend is dat deze vallei dicht bij zee ligt, waardoor de druif gelijkmatig rijpt. Het derde grote wijngebied van Chili is Curicó Valley. Dit is een productiegebied waar grote hoeveelheden wijn werden geproduceerd. Dit gebied is relatief koel en daardoor groeit de druif van de Sauvignon Blanc hier erg goed. Voor Chili geldt: de wijn komt altijd uit de Valley.

De oorsprong van wijn uit Chili

Er wordt al honderden jaren wijn in Chili verbouwd. De bekende oorsprong van de Chileense wijnbouw stamt echter uit de 16de eeuw. In die tijd brachten Spaanse veroveraars druivenstokken mee uit Europa. Honderden jaren later werd Europa getroffen door een epidemie van de druifluis. Omdat deze luis in Chili niet voorkwam, besloten veel Europese wijnmakers hun productie naar Chili te verplaatsen. Daarmee groeide de productie van wijn in Chili enorm. Inmiddels wordt wijn uit Chili ook in Nederland graag gedronken. Diverse soorten uit de verschillende Valleys zijn verkrijgbaar bij ALDI.

 

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch