Wijnland Australië bij ALDI

Australië

Southern Creek Prestige Chardonnay van ALDI
wijn wit 75 cl van ALDI
4.39
0.75 l l = 5.85
Southern Creek Prestige Chardonnay
Southern Creek Prestige Chardonnay
Southern Creek Prestige Shiraz van ALDI
Wijn Rood 75 cl van ALDI
4.99
0.75-l-Per fles liter = 6.65
Southern Creek Prestige Shiraz
Southern Creek Prestige Shiraz
Southern Creek Shiraz van ALDI
Rood rond soepel
3.69 3.00
0.75-l-Per fles l = 4.00
Southern Creek Shiraz
Southern Creek Shiraz
Southern Creek Chardonnay van ALDI
 Wijniconen van ALDI
3.49 3.00
0.75 l 1 l = 4.00
Southern Creek Chardonnay
Southern Creek Chardonnay
Merlot Bag-in-box van ALDI
Wijnicoon van ALDI
10.99
3 l.
Merlot Bag-in-box
Merlot Bag-in-box
Chardonnay Bag in Box van ALDI
Wit vol
9.99
3 l l = 3.33
Chardonnay Bag in Box
Chardonnay Bag in Box

Australische wijn

Australische wijn was tot niet zo lang geleden een grote onbekende in de wijnwereld. Pas in de laatste 30 jaar heeft Australië de wereld veroverd met zijn wijnen. En terecht, want deze volle en fruitige wijnen zijn makkelijk om van te houden. De koning van de Australische wijnen is de Franse Syrah druif, die de Aussies gemakshalve Shiraz noemen. Een kwart van de aanplant van wijnstokken is van deze blauwe druif, die het goed doet in het warme en droge Australische klimaat. Maar ook andere Europese druiven maakten met succes de oversteek naar het land Down Under. Zoals de Chardonnay, de populairste druif voor witte wijn in Australië.  Welke Australische wijn u ook kiest, ze zijn allen even smaakvol.

Wijn uit Australië bij ALDI  

Wijn uit Australië is een relatieve nieuwkomer in de wijnwereld. Toch wordt er al sinds het begin van de 19e eeuw wijn verbouwd in het land van de kangoeroes, stranden en woestijnen. Door de eeuwen heen namen Europese immigranten wijndruiven mee naar het nieuwe continent, waar ze met wisselend succes wijngaarden begonnen. Zoals met de Chardonnay, nu de meest aangeplante druif voor Australische witte wijn. Dat levert fijne wijnen op, zoals ALDI’s Southern Creek Prestige Chardonnay, een volle en fruitige witte wijn die de kwalificatie ‘Goed Getest’ van de Grote Hamersma wijngids kreeg.Maar de grote ster blijft de Shiraz. Deze Franse druif levert prachtige rode wijnen op, vol aroma’s van donker fruit en diepe, ronde smaken. Neem de Southern Creek Prestige Shiraz van ALDI, alweer zo’n wijn die als ‘Goed Getest’ uit de bus van de Grote Hamersma kwam. Probeer deze en andere Australische wijnen bij ALDI.

Welke wijnstreek in Australië maakt de beste wijn?

Niet alle delen van Australië zijn geschikt voor wijnbouw. Op de meeste plekken is het er simpelweg te warm voor. Een bekende wijnstreek in Australië is het zuidoosten van het land, waar vijf wijnproducerende staten liggen. De grootste is Southern Australia, waar ongeveer de helft van de Australische wijnen vandaan komt. Toch liggen deze wijngebieden nog flink uit elkaar. Elk gebied heeft daardoor zijn eigen klimaat en ‘terroir,’ wat weer voor verschillende wijnen zorgt. Wijnmakers maken daar handig gebruik van, door verschillende wijnen met elkaar te blenden, voor een wijn met de gewenste hoeveelheid zuren, suikers en tannines. Wat telt is het resultaat, zeggen de Aussies. Toch zegt de wijnstreek wel iets over de wijn, want volgens de Australische regels moet 85% van de wijn uit de wijnstreek op het etiket komen. Proef zelf welke wijnstreek in Australië de mooiste wijnen maakt met de wijnen van ALDI.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch