Wijn. Wijnkwaliteit van ALDI

De wijnselectie van ALDI

Wijn is een natuurproduct dat - afhankelijk van bodemgesteldheid, klimaat en invloed van de zon - van oogst tot oogst kan verschillen. Het vereist een grote mate van professionele expertise plus een gestandaardiseerd kwaliteitsbeheer om u als klant van ALDI wijnen te kunnen aanbieden van een zo constant mogelijke kwaliteit.

Deze analyses worden tijdens zogenaamde blindproeverijen uitgevoerd. Alleen wanneer onze experts groen licht geven, gaat de wijn naar onze winkels.
De kwaliteit van het product, het juiste wijnadvies en een vakkundige behandeling garanderen de smaak van zowel stille als mousserende wijnen. Meer over onze kwaliteitsfilosofie en -eisen plus andere interessante wetenswaardigheden leest u in onze compacte wijngids.

Zijntuigelijke wijncontrole

Het spreekt voor zich dat omvangrijke proefsessies en beoordelingen van ons wijnaanbod onderdeel zijn van onze kwaliteitsfilosofie. Elke wijn uit ons assortiment wordt regelmatig geproefd en gecontroleerd. Bovendien worden voorafgaand aan de aankoop en ook voor de aflevering aan onze winkels en magazijnen zintuigelijke controles uitgevoerd. Wanneer een wijn qua smaak, geur of kleur niet voldoet aan onze strikt gedefinieerde kwaliteitsparameters, zullen we deze niet aan onze klanten verkopen.

Naast deze zintuigelijke kwaliteitscontroles worden alle wijnen natuurlijk ook analytisch getest door officieel erkende, onafhankelijke laboratoria. Zo kunnen we een constant hoge kwaliteit van onze wijnen en hun geschiktheid voor het handelsverkeer veiligstellen.

Het doet ons genoegen dat het werk van ons kwaliteitsmanagement in de voorbije jaren steeds vaker wordt herkend en gewaardeerd, ook door onafhankelijke experts. De wijnen van ALDI scoren in consumentenmedia regelmatig een goede tot zeer goede beoordeling.

Certificaten en kwaliteitslabels

Naast de eerder beschreven, strenge kwaliteitscontroles, die in onze opdracht door geaccrediteerde keuringsinstanties worden uitgevoerd, beschikken heel wat van onze wijnen over certificaten en kwaliteitslabels - deze hebben we voor u telkens achter de individuele productbeschrijving opgelijst. Maar wat betekenen deze kwaliteitslabels en certificaten nu eigenlijk precies?

Om u dit duidelijk te maken, hebben we voor u hieronder gedetailleerde informatie gebundeld:

Berliner Wein Trophy (Wijnconcours van Berlijn)

Sinds 1996 reikt een internationale jury elk jaar in Berlijn prijzen uit aan excellente wijnen uit de hele wereld. Sinds 2003 worden de ingediende wijnen volgens de criteria van de 'Organisation Internationale de la Vigne et du Vin' (OIV - Internationale Organisatie voor Druif en Wijn) beoordeeld tijdens een blindproeverij. Deze procedure maakt een internationale vergelijking met andere wijnconcurrenten mogelijk. Bovendien staat het hele proefgebeuren onder controle van de overheidscontroledienst voor wijn van Berlijn. De beste wijnen worden bekroond met de medailles premium goud, goud en zilver.

Biologisch logo van de EU

Het biologisch logo van de EU wordt uitsluitend toegekend aan levensmiddelen die volgens de strenge richtlijnen van de Europese Unie voor minstens 95 procent afkomstig zijn uit een gecontroleerd biologische teelt. Biologische wijnen zijn onder andere vrij van gentechniek, kunstmatige aroma's of kleurstoffen en mogen niet met synthetische pesticiden worden behandeld. De gecertificeerde biologische wijnbouwbedrijven worden jaarlijks door onafhankelijke experts gecontroleerd.

Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)

Het kwaliteitslabel 'Appellation d'Origine Contrôlée' (AOC) staat voor een gecontroleerde herkomst van landbouwproducten uit Frankrijk en Zwitserland. De producten moeten onder andere op traditionele wijze zijn geproduceerd en de ingrediënten moeten afkomstig zijn uit een specifieke geografische regio. Ook de productie, rijping en verdere verwerking van het levensmiddel vinden in deze regio plaats.

DOC/DOCG

Dit kwaliteitslabel typeert uitstekende Italiaanse levensmiddelen zoals kaas (parmezaan, pecorino), olijfolie- en azijnproducten en ook wijnen. De benaming DOC staat voor 'Denominazione di Origine Controllata' (gecontroleerde herkomst), DOCG voor 'Denominazione di Origine Controllata e Garantita' (gecontroleerde oorsprong en gegarandeerde kwaliteit). Het kwaliteitslabel voor Italiaanse levensmiddelen werd in 1963 ingevoerd naar het voorbeeld van het Franse AOC label. De producten zijn onderworpen aan een bijzondere overheidscontrole. Zo moeten ze bijvoorbeeld in het opgegeven teeltgebied gebotteld respectievelijk geproduceerd zijn en bepaalde kwaliteiten hebben qua geur, kleur en smaak.

Bij wijn betekent DOC dat het om een kwaliteitswijn gaat. DOCG staat, als hoogste Italiaanse kwaliteitstrap, voor absolute topwijnen.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch