1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Eieren uitblazen in 7 makkelijke stappen
Eieren uitblazen in 7 makkelijke stappen

eieren uitblazen

Eieren uitblazen? Volg deze stappen 

Wil je graag eieren uitblazen, omdat je bijvoorbeeld voor Pasen een paasboom wil versieren? Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens duurzaam. Want wist je dat je uitgeblazen eieren een aantal jaren kunt gebruiken? Hieronder lees je hoe je eieren kunt uitblazen en schilderen

Eieren uitblazen en schilderen

Eieren uitblazen en daarna schilderen, dat is voor zowel jong als oud leuk om te doen. Het kan best lastig zijn om eieren uit te blazen, maar met dit handige stappenplan lukt het zeker. Na het uitblazen kun je de eieren beschilderen. Ga je voor eieren in één kleur of wil je meerdere kleuren gebruiken? Alles is mogelijk.

eieren uitblazen

Stappenplan eieren uitblazen 

1. Uit de koelkast halen

Zorg dat de eieren die je gaat gebruiken op kamertemperatuur zijn. Dit maakt het uitblazen makkelijker. Als je de eieren in de koelkast bewaart, dan moet je ze minstens drie uur van tevoren eruit halen. 

2. Wassen

Voordat je de eieren gaat uitblazen, is het goed om ze even onder lauw water te wassen. Hiermee maak je de schaal niet alleen schoon, ook zorg je ervoor dat het eiwit en eigeel extra vloeibaar worden, waardoor het uitblazen makkelijker gaat.

3. Eierprikker

Prik daarna met een eierprikker een gaatje in de bovenkant en in de onderkant van het ei. Maak met een draaiende beweging het gaatje aan beide kanten van het ei iets groter, maar zorg dat het gat aan de bovenkant kleiner blijft. Je kunt hiervoor het beste een naald of een satéprikker gebruiken.

4. Eidooier doorprikken

Daarna is het tijd om de eidooier door te prikken, een hele eidooier krijg je namelijk nooit door zo’n klein gaatje. Prik een aantal keer met een naald of een satéprikker in de dooier, zodat je zeker weet dat hij kapot is.

5. De eieren uitblazen

Ben je er klaar voor om de eieren uit te blazen? Pak een bakje om de inhoud van het ei in op te vangen. Zet je mond op het kleine gaatje aan de bovenkant van het ei. Zorg dat je je lippen zo plaatst dat er geen lucht kan ontsnappen. Blaas daarna een aantal keer hard door het kleine gaatje in en je zal zien dat de binnenkant van het ei er aan de onderkant uit komt. 

6. Binnenkant ei schoonmaken 

Is het ei leeg, dan kun je het aan de binnenkant schoonmaken. Hou het ei hiervoor onder lauwwarm water. Daarna kun je er een beetje schoonmaakazijn in spuiten, hiermee voorkom je dat het ei gaat stinken. 

7. Ei laten drogen

Is het ei leeg, dan kun je het aan de binnenkant schoonmaken. Hou het ei hiervoor onder lauwwarm water. Daarna kun je er een beetje schoonmaakazijn in spuiten, hiermee voorkom je dat het ei gaat stinken. 

eieren verven

Natuurlijke verf maken 

Als je eieren gaat uitblazen en daarna beschildert, is het leuk om natuurlijke verf te gebruiken. Maar hoe maak je natuurlijke verf? Hieronder vind je een stappenplan. 

Wat heb je nodig om natuurlijke verf te maken? 

Zo maak je natuurlijke verf 

 1. Doe de bloem, het koude water, het warme water en het zout in een kom. Roer alles goed door tot alle klonten weg zijn. Als het mengsel nog wat waterig is, dan kun je er wat extra bloem bij doen. 
 2. Verdeel het mengsel over vier verschillende bakjes. 
 3. Doe er per bakje een ingrediënt bij dat voor kleur zorgt. Zo krijg je van cacao natuurlijke bruine verf en maakt kurkuma alles donkergeel. Paprikapoeder zorgt weer voor oranje verf, terwijl poedersuiker alles wit maakt.

Meer zoals dit:

paasbrunch tafel

4 leuke manieren om de paasbrunch tafel te dekken

Ontdek 4 simpele en goedkope ideeën voor een prachtig gedekte paasbrunch tafel, waar iedereen het liefst de hele dag aan blijft zitten.

Verder lezen
vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen
paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes

Wil je met je familie met Pasen paaseieren gaan zoeken? Maak er dan een leuk spel van. Bekijk hier 5 originele spelletjes die je kunt doen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch