1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Caravan schoonmaken? Zo pak je dat aan

Caravan schoonmaken? Zo pak je dat aan

caravan schoonmaken

Het is natuurlijk heerlijk om een eigen caravan te hebben. Op een leuke camping staan, buiten in de natuur, en rijden naar waar je maar wil. Geweldig! Voordat je je caravan voor een nieuw kampeerseizoen in gebruik neemt, is het wel zo fris om de caravan schoon te maken. Doe dit grondig, zodat je zeker weet dat alles gereinigd is. Benieuwd hoe je een caravan kunt schoonmaken? Bekijk dan de volgende stappen, zodat je zeker weet dat je geen plekje overslaat.

caravan schoonmaken

Caravan schoonmaken in 6 stappen

Stap 1: Voorbereiding caravan schoonmaken

Haal je de caravan uit de stalling of is de caravan onderweg erg vies geworden? Dan is het zaak dat je al het stof, zand, modder en dode insecten er vanaf haalt. Je kunt een caravan schoonmaken met een mild reinigingsmiddel of een shampoo voor auto’s en caravans. Verder is het handig om een tuinslang, trapje, een wasborstel en wat huishouddoekjes in de buurt te hebben.

Stap 2: Bovenkant caravan schoonmaken

Niet alleen bij een auto, maar ook bij een caravan is het handig om van boven naar beneden te werken. Op deze manier krijg je de caravan het snelste schoon. Pak het trapje en de tuinslang er maar bij! Maak als eerste de bovenkant van de caravan nat. Doe daarna wat reinigingsmiddel op de wasborstel en ga met de borstel heen en weer over de bovenkant. Je zal zien dat er veel vuil vanaf komt. Spoel de bovenkant daarna af met de tuinslang. 

Stap 3: Zijkanten caravan schoonmaken 

Als je de bovenkant hebt schoongemaakt, dan zijn de zijkanten van de caravan aan de beurt. Maak de zijkanten eerst nat met de tuinslang, waarna je wat reinigingsmiddel op de borstel doet. Werk van boven naar beneden en spoel het sop er daarna af met de tuinslang.  

Stap 4: Ramen schoonmaken

De kunststof ramen die in caravans zitten, zijn erg gevoelig voor krassen. Het is daarom goed om hier voorzichtig mee om te gaan. Gebruik dus geen schuurspons of andere middelen waarmee je krassen krijgt. Tijdens het schoonmaken van de zijkanten van de caravan zijn de ramen al nat geworden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wat glasreiniger spuiten op een keukenpapiertje. Haal dit vervolgens over de ramen en je merkt dat niet alleen al het vuil weggaat, maar dat er ook geen strepen meer te zien zijn. 

Stap 5: Wielen schoonmaken

Als je de wielen wil schoonmaken dan kun je met warm water het meeste vuil weghalen. Vervolgens haal je met een zachte spons en wat autoshampoo de rest van het vuil weg. Spoel daarna de wielen af en droog ze met een schone doek. 

Stap 6: Binnenkant caravan schoonmaken  

Als je de binnenkant van de caravan gaat schoonmaken, dan kun je het beste eerst de caravan leeghalen. Maak daarna een sopje van warm water en een drupje afwasmiddel en maak alles met een huishouddoekje of schuursponsje schoon. Vergeet ook de ramen aan de binnenkant niet schoon te maken met wat glasreiniger. Laat de boel daarna goed drogen, voordat je alles weer inricht. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

Autoruiten schoonmaken

Autoruiten schoonmaken in 3 stappen

De autoruiten schoonmaken is zo’n taakje waar je na afloop altijd veel voldoening uit haalt. Met deze tips gaan de autoruiten nog meer stralen!

Meer informatie
autobekleding schoonmaken

Autobekleding schoonmaken in 3 stappen

Ben je de auto aan het wassen? Dan mag een grondige schoonmaak van de autobekleding niet ontbreken. Met deze tips maak je iedere (ook leren!) autobekleding schoon

Meer informatie
vakantie met pubers

Op vakantie met pubers? 6x leuke ideeën

Ga je binnenkort op vakantie met pubers en ben je op zoek naar ideeën voor leuke activiteiten? Lees ze hier!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch