1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Stap voor stap broccoli koken (met video!)
Stap voor stap broccoli koken (met video!)

broccoli koken

Hoe kook je broccoli? Stap voor stap broccoli koken (met video!)  

Broccoli is één van de populairste groenten die in Nederland op tafel verschijnt. Broccoli kun je op vele manieren klaarmaken en is goed toepasbaar in vele keukens. We beginnen bij de basis: het kook je precies een broccoli? We doen dat op zo’n manier dat hij een lekkere bite houdt (en niet helemaal tot prut kookt) en we zo min mogelijk weg hoeven te gooien. We nemen je stap voor stap mee hoe je het beste een broccoli kunt koken. 

Een broccoli schoonmaken

Wist je dat je eigenlijk niks hoeft weg te gooien van een broccoli? Het is even wennen, maar je kunt de stronk van een broccoli ook prima opeten. Het heeft dezelfde smaak als de roosjes. Je kunt de stronk nog even schillen met een dunschiller om de harde buitenkant weg te halen. Snijd vervolgens roosjes van de broccoli en snijd de stronk in stukjes. Hoe kan je een broccoli schoonmaken? Spoel de broccoli kort onder de kraan en laat het uitlekken voordat je ze in de pan legt. 

tip

Maak de roosjes heel klein, dan kun je de kooktijd ook iets verkorten.

tip

Hoe lang kook je broccoli? 

Hoe lang kun je broccoli het beste koken? Broccoli is het lekkerst als je hem niet te lang kookt, dan blijft de bite, smaak en de vitamines het beste behouden. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Op het moment dat het water kookt, dan voeg je eerst de stukjes stronk toe, laat deze 1-2 minuten koken. Voeg vervolgens de roosjes van de broccoli toe en kook deze nog 3-4 minuten. Giet alles af en gebruik direct. Wil je de broccoli op een later moment gebruiken, bijvoorbeeld voor een salade? Spoel de groente dan onder de kraan koud, dan stopt het garingsproces en blijft de broccoli lekker knapperig.

Stap voor stap broccoli koken

 
 1. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook
 2. Spoel de broccoli schoon in een vergiet. Volg de stappen om de broccoli schoon te maken hierboven. 
 3. Snijd de roosjes van de broccoli af
 4. Schil de steel van de broccoli en snijd deze steel in plakjes
 5. Leg de broccoli in de pan en kook de broccoli 3-4 minuten
 6. Test of de broccoli gaar is door er een stukje uit te halen en te proeven of het goed beetgaar is. Kan je er makkelijk op bijten of is het nog te hard? 
 7. Giet de broccoli af in een vergiet en smullen maar! 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

broccoli koken

Broccoli stomen

Broccoli kun je ook goed stomen. Ale vitamines blijven dan behouden en de kleur blijft op die manier mooi groen. Brocoli stomen kan in een mooie stoommand boven kokend water, maar je kunt ook een vergiet op een pan zetten met een passende deksel erop. Dat werkt ook prima. Volg voor de rest precies de stappen van de gekookte broccoli, tel alleen 2-3 minuten bij de stoomtijd op.

Broccoli wokken

Wil je liever broccoli wokken in plaats van koken? Deze groente is echt gigantisch veelzijdig, want niet alleen in de Hollandse, maar ook in Aziatische keuken is hij favoriet. Als je een heel snel wokgerecht klaarmaakt, kun je de broccoli eerst kort koken, maar in principe kun je de broccoli rauw – in niet al te grote roosjes – in de wokpan gooien. Binnen een paar minuten is hij vanzelf perfect om op te eten.

Recepten met broccoli 

Broccolitaart van ALDI

Broccolitaart

Meer informatie
Pasta pesto met broccoli bij ALDI

De ultieme pasta pesto met broccoli

Meer informatie
pasta met zalm en broccoli van ALDI

Pasta met zalm en broccoli

Meer informatie
Noodles met broccoli, paksoi en Aziatische dressing bij ALDI

Noodles met broccoli, paksoi en Aziatische dressing

Meer informatie

Meer zoals dit:

seizoensgroente

Seizoensgroente: welke groente eet je in welke maand?

Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.

Meer informatie
asperges koken

Stap voor stap asperges koken (met video!)

Hoe kook je asperges? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je asperges kan schoonmaken, schillen, koken en bewaren.

Meer informatie
Gegrilde groenten BBQ

Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ

Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch