1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Luchtzuiverende planten: deze planten halen schadelijke stoffen uit de lucht
Luchtzuiverende planten: deze planten halen schadelijke stoffen uit de lucht

luchtzuiverende planten

Deze planten werken luchtzuiverend 

Wij houden van planten omdat ze ieder huishouden opfleuren. Met wat knallend groen blaas je je interieur zo nieuw leven in. Maar wist je dat sommige planten ook luchtzuiverend zijn? Dat betekent dat ze schadelijke stoffen uit de lucht halen. In de winkel hebben we een steeds wisselend assortiment bloemen en planten voor een lage prijs, ga eens kijken als je toch boodschapppen gaat doen en neem jouw favoriet mee. Welke planten luchtzuiverend zijn lees je in dit artikel. 

hedera

 

1. Klimop - Hedera

Je kent de hedera waarschijnlijk als klimop. Inderdaad, het plantje van buiten dat het ook binnen prima doet. Dit mooie plantje is één van de beste luchtzuiveraars volgens WebMD, vooral voor mensen met astma en allergieën. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat schimmel afneemt wanneer hedera in de buurt wordt geplaatst. 

bamboe palm

 

2. Bamboepalm

Bamboe is speciaal goed in het zuiveren van benzeen, formaldehyde, carbon monoxide, xylene, chloroform en trichloorethyleen (Healthline). Het verwijdert niet alleen schadelijke stoffen, het pompt ook meer zuurstof in de lucht en is daarom een natuurlijke bevochtiger. Bonus: bamboe is een lekker makkelijke plant om te onderhouden, want hij groeit als kool!

sansevera

 

3. Sanseveria

Studenten en mensen met een drukke baan, opgelet: de sanseveria is een aanrader voor iedereen met gebrek aan groene vingers. Dit plantje is een superzuiveraar en is bovendien onverwoestbaar. Uit onderzoek van NASA is gebleken dat de plant de lucht reinigt door giftige stoffen in de blaadjes te absorberen. Het stoere karakter van deze plant maakt hem ook nog eens een leuke toevoeging aan jouw interieur. 

krulvaren

4. Krulvaren 

Maak van je huis een zuurstofrijke jungle met krulvarens. Deze planten doen het goed in de donkere hoekjes van je huis, waar ze stilletjes de schadelijke stoffen uit de lucht halen. Bacteriën, schimmels en microben worden namelijk via de blaadjes opgenomen in de plant. In de wortels worden ze omgezet tot voedingsstoffen voor de plant (SFGate).

graslelie

5. Graslelie

Een bekend huis-, tuin- en keukenplantje is de graslelie. Dit schattige plantje past met zijn mooie bladeren goed in ieder interieur. Bovendien zijn de kleine lelies gemakkelijk opnieuw te planten en zo heb je binnen een mum van tijd een heel leger aan luchtzuiverende graslelies in je kamer.

Volgens Gezonderleven.org haalt de graslelie xyleen en koolstofmonoxide uit de lucht, vooral in ruimtes waar gerookt wordt.

aloe vera

 

6. Aloë vera

Aloë vera is een wonderplant. Niet alleen de gel heeft een helende werking, ook de bladeren werken als een bijzonder krachtige luchtzuiveraar. Volgens hetzelfde onderzoek van NASA blijkt dat aloë vera formaldehyde, benzeen en xyleen uit de lucht filtert. Volgens Home Detoxing is aloë vera daarnaast ook een “zuurstofbom”, omdat het ‘s nachts carbon dioxide omzet in zuurstof. 

rubberplant

7. Rubberplant

De perfecte plant om gifstoffen uit de lucht te verwijderen is de rubberplant. Ook deze plant staat op het lijstje geteste planten van NASA. Een rubberplant transpireert snel en maakt de lucht daarnaast ook extra vochtig. Deze plant kan wel tegen een stootje en groeit goed zonder dat hij al te veel aandacht nodig heeft. De perfecte huisplant dus, die bovendien mooi groot kan worden. 

lepelplant

 

8. Lepelplant

Niet alle luchtzuiverende planten hebben een robuust uiterlijk. De lepelplant is absoluut één van de mooiere luchtzuiverende planten. Als je geluk hebt, produceert deze plant ook nog eens prachtige witte bloemen, waaraan hij zijn naam te danken heeft. 

De lepelplant is vooral goed in het verwijderen van benzeen uit de lucht (NASA).

Meer zoals dit:

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Verder lezen
Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Een balkon vol met prachtig, gekleurde bloemen. Wie droomt daar niet van? Met deze handige tips, kan jij direct - voor weinig - aan de slag!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch