1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Wat zijn bekende Spaanse wijnsoorten en wat maakt ze uniek?
Wat zijn bekende Spaanse wijnsoorten en wat maakt ze uniek?

bekende-spaanse-wijnsoorten

Wat zijn bekende Spaanse wijnsoorten en wat maakt ze uniek?

Met Spaanse wijnen zit je altijd goed. Of je nu op zoek bent naar een fris slurpwijntje voor bij de borrel of een smaakvolle rode wijn voor bij het diner, er zit altijd wel een geschikte wijn tussen. Welke Spaanse wijnsoorten zijn er eigenlijk? En wat maakt ze zo bijzonder? In dit artikel nemen we je mee op wijnreis door Spanje! 

1. Rueda Verdejo (wit) 

Verdejo is een échte Spaanse druif en heeft een frisse, citrusachtige smaak. Het is een heerlijke wijn die goed past bij een zomerse borrel of lichte maaltijd. Een echte Spaanse topper op wijngebied. Bijzonder aan de bodegas waar Verdejo-wijnen gemaakt worden, is dat ze soms wel meer dan honderd jaar oud zijn! 

2. Airén (wit) 

Airén is één van de populairste druiven in Spanje. Deze witte druif maakt heerlijke bloemige wijnen die lekker zijn bij echte Spaanse lekkernijen zoals gegrilde vis, garnalen in knoflook en tortilla española. Een klassieker binnen de Spaanse witte wijnen.

3. Sauvignon blanc (wit) 

Een Spaanse Sauvignon blanc is relatief nieuw op het Spaanse wijnmenu. Het is namelijk van oorsprong een Franse druif. Desalniettemin doet deze frisse en fruitige witte druif het ook goed op Spaanse bodem. Het is een lastige druif om te laten groeien, maar dat maakt hem extra bijzonder. Het betekent namelijk dat met een Sauvignon blanc uit Spanje veel is geëxperimenteerd, zodat alleen de lekkerste op de markt komen. 

rode wijn

4. Tempranillo (rood) 

Zodra je een slok Tempranillo neemt, proef je dat je een bijzondere wijn in je glas hebt. Deze Spaanse rode wijn kenmerkt zich met de aroma’s van donker fruit, eikenhout en verschillende kruiden. Heerlijk bij kruidige gerechten en lamsvlees!  

5. Cabernet sauvignon (rood) 

Ook de Cabernet sauvignon is van oorsprong een Franse wijn die is geïmporteerd in Spanje. En daar worden inmiddels heerlijke Spaanse wijnen mee gemaakt! Een Spaanse Cabernet sauvignon dankt zijn fruitige smaak aan kersen, framboos, zwarte of blauwe bessen en wordt vaak gecombineerd met vanille. 

6. Cava brut (mousserend) 

Iets te vieren? Kies dan voor cava. Cava is de Spaanse variant van champagne of prosecco. Het is een behoorlijk droge wijn, die dankzij de toevoeging van veel fruit toch heel erg lekker is. Dankzij het frisse bubbeltje is cava de perfecte Spaanse wijn voor feestelijke aangelegenheden. 

7. Palomino (sherry) 

Sherry is een versterkte wijn, ook gemaakt van druiven. Sherry is een heerlijk alternatief als je op zoek bent naar een zoete Spaanse wijn. Hier kun je heerlijk mee variëren, van borrel tot dessert. 

Meer zoals dit:

goede goedkope wijn

Goede goedkope wijn: alles over rood, wit en rosé voor een lage prijs

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een goede goedkope wijn? ALDI helpt je graag op weg met tips én een reeks goede wijnen!

Verder lezen
borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Verder lezen
rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. ALDI deelt 7 tips om een rode wijn vlek te verwijderen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch