1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Het beeldscherm van de TV schoonmaken? 7 stappen
Het beeldscherm van de TV schoonmaken? 7 stappen

tv schoonmaken

Het beeldscherm van de TV schoonmaken? 7 stappen 

Wanneer je er iedere dag naar kijkt, zie je misschien niet eens hoe vies deze kan worden: het beeldscherm van de TV. Zoals alle elektronica in je huis is ook je TV scherm een magneet voor stof. De meeste TV’s zijn bovendien zwart en dat betekent dat stof en vette vingers duidelijk zichtbaar zijn. Kortom: hoog tijd om het beeldscherm van de TV schoon te maken. Wij leggen je uit in welke simpele stappen je TV er weer als nieuw uitziet.

1. Gebruiksaanwijzing lezen 

Zorg er altijd voor dat je de gebruiksaanwijzing van de fabrikant zorgvuldig leest voordat je de TV schoon gaat maken. Volg de aanwijzingen van de fabrikant op om ervoor te zorgen dat je je recht op garantie behoudt. 

2. TV uitzetten  

Zet de TV helemaal uit, dus niet op standby. Zo zie je bovendien meteen hoeveel stof er op de TV zit en waar de vingerafdrukken zich opgestapeld hebben. 

3. Stofvrij maken  

Begin de schoonmaak met het verwijderen van het stof met een droge microvezeldoek. Druk niet te hard op het beeldscherm, maar veeg zachtjes al het stof van de TV.

 

 

tip

Gebruik geen keukenpapier, dit kan namelijk krassen veroorzaken! 

tip

4. Vlekken verwijderen

Vingerafdrukken en andere vlekken verwijder je het beste met een beetje warm water. Breng het water nooit direct aan op de TV, maar gebruik ook hiervoor een microvezeldoek. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is. Je wilt zeker geen druppels water in je TV. Voor hele hardnekkige vlekken gebruik je een ieniemienie druppel afwasmiddel dat is opgelost in water. Hiermee kun je vette vlekken gemakkelijk verwijderen. Pas wederom op dat je niet drupt. 

5. Afstandsbediening schoonmaken 

Een ander belangrijk onderdeel van de televisie is de afstandsbediening. Dit kleine apparaatje kan nogal wat vettigheid verzamelen en ook dat willen we graag verwijderen. Verwijder eerst de batterijen en schud de afstandsbediening vervolgens op z’n kop heen en weer. Op deze manier valt het vuil dat tussen de toetsen is komen te zitten eruit. Hardnekkig vuil verwijder je voorzichtig met een wattenstaafje. Ook hier geldt dat je nooit direct het schoonmaakmiddel op het apparaat aanbrengt, maar een microvezeldoek gebruikt. Veeg de knoppen schoon en laat de afstandsbediening goed drogen voordat je de batterijen er opnieuw in doet.

afstandsbediening

6. Houd het simpel

Het schoonmaken van de TV hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. Sterker nog, de meeste fabrikanten raden aan simpelweg water en een microvezeldoek te gebruiken voor het schoonmaken van het beeldscherm. 

7. Nu de rest 

Heb je de smaak te pakken? Ga dan meteen aan de slag met de rest van je apparatuur. Hier leggen we je uit hoe je je tablet schoonmaakt en je telefoon een grondige beurt geeft. 

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

tablet schoonmaken

Tablet schoonmaken? 7 stappen voor het desinfecteren van je tablet

Zit jij de hele dag op je tablet? Dan wordt hij al snel vies. Hoe je het beste het beeldscherm schoonmaakt lees je hier.

Verder lezen
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Verder lezen
smartphone schoonmaken

Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo

De telefoon die je iedere dag gebruikt moet ook wel eens schoongemaakt worden. Lees hier hoe je je telefoon grondig schoonmaakt, van beeldscherm tot hoesje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch