1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo
Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo

smartphone schoonmaken

Elke dag in je hand? Je smartphone veilig schoonmaken doe je zo 

Een smartphone heb je bijna de hele dag in gebruik. We zijn zelfs zo aan onze telefoons gebonden dat we deze overal met ons meenemen, soms zelfs naar de wc! Beeld je eens in hoeveel bacteriën er op onze telefoons achterblijven… Precies, een heleboel. Gelukkig is een telefoon in een aantal stappen goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hoe maak je je telefoon het beste schoon? Wij leggen uit hoe je veilig jouw smartphone schoonmaakt. 

1. Handen wassen  

Begin met het wassen van jouw handen met water en zeep. Zo voorkom je dat er meteen weer nieuwe bacteriën achterblijven. 

2. Uitschakelen 

Tijdens het schoonmaken is het beter de telefoon even uit te zetten. Geen paniek, je bent binnen een paar minuten weer online. 

3. Hoesje verwijderen 

Gebruik je een hoesje om je smartphone te beschermen? Verwijder deze dan. Het telefoonhoesje schoonmaken doe je met warm water en een stofvrije doek, zoals een microvezeldoek. Je kunt ook gebruikmaken van een brillendoekje.Maak het hoesje goed droog met een droge theedoek.

4. Toegangspoorten ontstoffen

Blaas even fors in de toegangspoorten zodat al het stof en vuil eruit komt. Het gaat hier om de aansluitingen voor je oplader en koptelefoon en ook om de microfoon en speaker. 

smartphone

5. Voor- en achterkant schoonmaken 

Nu is het tijd de telefoon zelf schoon te maken met een microvezeldoek. Vette vingerafdrukken verwijder je met warm water. Gebruik niet te veel water en droog de telefoon goed af zodat het water niet in de openingen terechtkomt. Belangrijk: gebruik geen schoonmaakmiddel, dit kan de telefoon beschadigen. 

6. Cameralens schoonmaken

Vergeet niet de cameralens schoon te maken. De meeste foto’s zien er beter uit wanneer er géén vette vingervlekken op gedrukt zitten, dus zorg voor een regelmatige schoonmaak van de lens van je smartphone. Met een microvezeldoek maak je de lens schoon, net als de rest van de smartphone. Adem kort uit dichtbij de lens zodat deze nét vochtig genoeg wordt om de lens schoon te maken. De randen rondom je camera maak je voorzichtig met een wattenstaafje schoon.

7. Terug online

Na de schoonmaak plaats je het hoesje weer om je telefoon en zet je deze weer aan. Deel vooral met je vrienden hoe makkelijk het was om je smartphone met ons stappenplan schoon te maken!

8. Simpele schoonmaak 

Je hebt geen bijzondere tools nodig voor het schoonmaken van je mobiele telefoon. Het is belangrijker dat je je telefoon wat vaker voorzichtig schoonmaakt, in plaats van deze op ruwe wijze schoon te boenen.

Voor de zekerheid geven we nog een lijstje mee van schoonmaakmiddelen die je zeker niet moet gebruiken voor de schoonmaakbeurt van je mobiele telefoon:

 • Desinfecterende handgel
 • Glasreiniger
 • Alcohol
 • Perslucht
 • Make-up remover
 • Afwasmiddel
 • Azijn

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Verder lezen
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch