1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De BBQ schoonmaken? 6 tips
De BBQ schoonmaken? 6 tips

bbq schoonmaken

De BBQ schoonmaken? 6 tips

Staat het barbecueseizoen weer voor de deur? Na maanden stof vergaren in de garage of schuur is het dan waarschijnlijk eerst tijd voor een grote barbecueschoonmaak. In dit artikel lees je hoe je de barbecue het beste schoonmaakt. 

De BBQ schoonmaken

De BBQ schoonmaken kan een lastig klusje zijn, maar wel een belangrijke. Je wilt namelijk geen aangebrande etensresten van je vorige partijtje tussen je sateetjes zien. 

1. Bereid je goed voor 

Pak alvast: een emmer met warm water, afwasmiddel en een goede borstel. Je kunt een speciale barbecueborstel gebruiken of met een gewone afwasborstel aan de slag. Leg dan alle losse onderdelen van de barbecue apart.

Rijst met kip

2. Verwijder as en kolen 

Wanneer je zeker weet dat alle kolen zijn opgebrand en de as is afgekoeld, verwijder je ze. Probeer zoveel mogelijk as weg te halen, dan wordt het tijdens de schoonmaak niet zo’n rommel.

3. Leg losse onderdelen te weken 

Als jouw barbecue uit kleine, losse onderdelen bestaat, doe je er goed aan die even te laten weken in een sopje met warm water en afwasmiddel. Daarna krijg je al het vet er zó vanaf. 

4. Bbq rooster schoonmaken 

Maak als eerste het rooster van je BBQ schoon. Doe dit iedere keer direct nadat je de barbecue gebruikt, want dan is al het vet en de etensresten nog niet aangekoekt. Zorg er wel voor dat het rooster voldoende is afgekoeld zodat je je vingers niet verbrandt. Schrob het rooster goed schoon aan beide kanten. Vet druipt naar beneden, dus vergeet niet de onderkant goed schoon te maken.

tip

Heb je geen speciale borstel om het rooster schoon te maken? Verfrommel dan aluminiumfolie tot een prop.

tip

5. Maak de BBQ rondom schoon 

Maak ook de barbecue zelf schoon, met een zachte spons of een microvezel doekje. Vergeet niet de binnenkant én de buitenkant te doen. Je weet nooit waar het eten belandt tijdens een gezellige avond.

6. Laten drogen en in elkaar zetten 

Wanneer alle onderdelen zijn opgedroogd zet je de barbecue weer in elkaar. Vet hem eventueel in met olie ter voorbereiding van je volgende BBQ. 

Gietijzeren BBQ schoonmaken 

Heb je een gietijzeren BBQ? Dan heb je misschien te maken met roest dat je graag van de BBQ wilt verwijderen. Zet de BBQ aan en laat hem een kwartiertje verwarmen. Daarna zet je hem weer uit en laat je de BBQ afkoelen. Gebruik een speciale metalen borstel om zoveel mogelijk roest van de BBQ af te schrapen (zonder water!). Maak de BBQ daarna schoon met keukenpapier. Vet de BBQ in met olie om roestvorming te voorkomen. Bijvoorbeeld met ALDI Olijfolie.

Gas BBQ schoonmaken 

Een gasbarbecue maak je op dezelfde manier schoon als iedere andere barbecue, maar voordat je aan de slag gaat ontkoppel je de gasaansluiting. Dat is wel zo veilig.

Voor op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

bbq dip

Lekkere BBQ dips en kruidenboters om zelf te maken

De BBQ staat aan, het vlees ligt te sudderen, de salades staan klaar. Vergeet de dipjes niet! ALDI heeft de favoriete BBQ dips op een rijtje gezet.

Meer informatie
BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

BBQ spiesen om zelf te maken: 6x net even anders

Heerlijke BBQ spiesen om zelf te maken, wie wil dat nou niet? De traditionele barbecue gevuld met hamburgers, kipsaté en speklappen kennen we allemaal wel: bij ALDI doen we het net even anders!

Meer informatie
Tips voor tijdens het barbecuen

Tips voor tijdens het barbecuen

Als je het aan ons vraagt is ieder seizoen een BBQ seizoen. Maar hoe verzorg je de barbecue, maak je de lekkerste gerechten klaar en word je een absolute pro in barbecuen? Lees onze tips.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch