1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen
Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg deze 5 makkelijke stappen 

Wil jij een BBQ organiseren, maar ben je op zoek naar tips hoe je dat goed kunt aanpakken? We hebben een makkelijk stappenplan gemaakt, zodat jij simpel een heerlijke BBQ kunt organiseren die echt niet heel veel hoeft te kosten. Nog een extra voordeel: met een goede voorbereiding zorgen we er ook voor dat je lekker buiten bij de BBQ en je visite kunt staan, in plaats van in de keuken.

tip

Kijk ook altijd naar ons voorjaars- en zomerassortiment voor mooie producten voor op de BBQ!

tip

Stap 1: Wat eet je visite het liefst op de BBQ? 

Als je een BBQ gaat organiseren heb je vast een lijstje mensen in je hoofd die je wilt uitnodigen. Denk ten eerste na over de hoeveelheid en de samenstelling van de groep. Heb je genoeg ruimte voor iedereen en passen ze een beetje bij elkaar? Denk daarnaast ook na over de eetvoorkeuren van jouw visite of vraag het na. Misschien eet een van jouw gasten glutenvrij of wil iemand geen vlees of vis, dan moet je jouw boodschappen en menu iets aanpassen. Het is ook prima om jouw visite mee te laten denken over de oplossing, zodat ze bijvoorbeeld zelf glutenvrij brood meenemen of die ene ALDI vega hamburger die ze zo lekker vinden.

Stap 2: Doe op tijd boodschappen (met een lijstje)

Eerste voordeel is dat de drankjes lekker koud kunnen worden in de koelkast, maar voor een BBQ moet je ook soms dingen marineren, alvast garen, voorkoken of preppen. Doe daarom een dag van tevoren boodschappen en je bent helemaal goed voorbereid. Je kunt natuurlijk ook kiezen uit het brede assortiment gemarineerde producten voor de BBQ voor een lage prijs in de winkel.

Maak online alvast handig een boodschappenlijstje die je kunt uitprinten of naar jezelf kunt mailen, zodat jij niks kunt vergeten. Ook handig is om je boodschappenlijstje op te slaan in de ALDI app. Dan heb je het lijstje altijd bij je in de winkel op je telefoon. 

Stap 3: Kies voor vlees, vis, vega of vegan op de BBQ 

Je weet inmiddels wat de eetvoorkeuren zijn van de visite. Kies een paar items die jij als klapstuk wil serveren en pas daar je andere boodschappen op aan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het maken van vispakketjes (makkelijk en snel!) of laat je iedereen een eigen hamburger bouwen. Het scheelt veel tijd in de keuken en voorbereiding. Daarnaast zijn er ook veel mooie vega en vegan vleesvervangers beschikbaar in de winkel, dus is er voor ieder wat wils. Op zoek naar wat inspiratie voor wat je op de BBQ kan leggen? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet: 

bbq

Stap 4: Voeg groente, salades en sauzen toe

Groentes en salades bij de BBQ zijn een makkelijke manier om de BBQ wat minder zwaar en iets voedzamer te maken. Je bent dus echt een trendzetter als je naast vlees of vis ook lekkere groente serveert. Met gemak kan je de groentes grillen op de barbecue of zet je een mooie simpele salade op tafel. Het zorgt voor een frisse noot, wat vitamientjes, vulling en veel smaak. Voor ideeën en inspiratie van de groentes en salades bij de BBQ kan je hieronder verder lezen. 

Spreek je van een BBQ, dan spreek je over saus. De saus mag bij een BBQ niet ontbreken, want het is zowaar een van de belangrijkste ‘bijgerechten’ van de BBQ. Van een lichte yoghurtsaus tot een zoete dip, van kant en klaar tot zelfgemaakte sauzen. Het is niet moeilijk om snel een lekkere saus op tafel te zetten. 

Stap 5: Zorg voor een lekker toetje van de BBQ

De kolen zijn nog warm en gloeien na. Iedereen heeft een heerlijk buikje vol. Dit is het moment om nog net een lekkere afsluiter te serveren: een toetje van of bij de BBQ. Deze kan je in sommige gevallen zelfs op de BBQ klaarmaken. Heerlijk gekarameliseerd fruit, frisse drankjes of frozen yoghurt bars. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje:

Meer zoals dit:

BBQ vlees

Dit is het lekkerste vlees voor op de BBQ (met recepten!)

Op zoek naar lekkere recepten voor op de BBQ met vlees? In dit artikel vind je de beste vleesgerechten voor de BBQ die helemaal niet duur hoeven te zijn.

Verder lezen
Vispakketjes BBQ

Zo bereid je vispakketjes op de BBQ in 6 stappen

Wil jij vispakketjes maken voor op de BBQ maken? We geven je een stappenplan voor een o.a. zalm of kabeljauw vispakketje van de BBQ.

Verder lezen
Vegetarische recepten voor de BBQ

8 vegetarische recepten voor de BBQ

Op zoek naar vegetarische recepten voor de BBQ? Zoek dan niet verder! We hebben een aantal simpele en lekkere recepten op een rijtje gezet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch