1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

bank schoonmaken

Hoe kan je het beste je bank schoonmaken? Een avondje bankhangen laat al gauw zijn sporen achter: brokken chocola, chipskruimels of een kop thee… Voor je het weet zit je bank vol met vlekken. Gelukkig haal je de meeste vlekken er gemakkelijk uit met deze tips.

bank schoonmaken

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Vlekken verwijderen uit een bank

De grootste vijand van een bank zijn vlekken. Maak deze zo snel mogelijk schoon voor het beste resultaat. Gebruik een mengsel van water met schoonmaakazijn om vlekken te verwijderen. Gebruik gelijke hoeveelheden en dep met een microvezeldoek de vlekken eenvoudig uit je bank. Pas wel op dat je niet te hard schrobt, dan wrijf je de vlek dieper in de stof. 

Maak je bank regelmatig schoon

De beste manier om je bank er tiptop uit te laten zien is door hem regelmatig schoon te maken. Dat betekent dat je je bank iedere maand een grondige beurt geeft: 

 1. Zorg voor frisse lucht door de ramen op te zetten en de ruimte (plus de bank!) letterlijk te laten luchten.
 2. Haal alle loszittende kussens van de bank.
 3. Stofzuig de bank. Gebruik een speciaal opzetstuk voor je stofzuiger, zodat je goed tussen de vaste onderdelen komt.

De grondige schoonmaak

Minstens één keer per jaar is het belangrijk je bank extra goed schoon te maken. Naast je gebruikelijke routine voeg je dan een aantal extra stappen toe: 

 • Was de kussenslopen. Check eerst het waslabel of dit mogelijk is en hoe je deze het beste kunt wassen.
 • Gebruik eventueel een stoomreiniger om grote kussens of leuningen van de bank schoon te maken.

Stoffen bank schoonmaken

Wil je een stoffen bank reinigen? Gebruik dan de tips hierboven. Je kunt ook schoonmaakazijn oplossen in water om je bank een snelle opfrisser te geven. Gebruik zout om nare geurtjes uit je stoffen bank te verwijderen. Strooi een grote hoeveelheid over je bank, laat het een nachtje intrekken en stofzuig de bank de volgende dag. 

Leren bank schoonmaken

Voor je leren bank gebruik je géén stoomreiniger, daar wordt ‘ie zeker niet mooier van. In plaats daarvan gebruik je allesreiniger op een vochtige huishouddoek of reinigingsdoekjes. Dat werkt ook goed om vlekken te verwijderen. Zorg er wel voor dat de doek niet te nat is, om te voorkomen dat je (nieuwe) vlekken maakt. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch