1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Bananenschillen: 3 tips voor huis en tuin
Bananenschillen: 3 tips voor huis en tuin

bananenschillen

Dit kan je allemaal met een bananenschil

Wist je dat je nog heel veel met lege bananenschillen kunt doen? Wie net zo verzot is op bananen als wij, vraagt zich vast weleens af wat je kunt doen met de overgebleven bananenschillen. Het antwoord? Een heleboel! Huis-, tuin en huidproblemen los je op met een bananenschil. De schil van een banaan zit vol voedingsstoffen en daarmee kun je een heleboel verrassende dingen doen. Na het lezen van deze tips geniet je nóg meer van bananen én de bijbehorende bananenschillen. 

Bananenschillen voor in huis

Bananen in huis zijn niet alleen handig wanneer je trek hebt; een bananenschil gebruik je namelijk ook om allerlei huishoudelijke klusjes mee te doen. 

1. Gebruik een bananenschil om je schoenen te poetsen 

Wie had ooit gedacht dat een bananenschil een goed middel zou zijn om je schoenen mee te poetsen? Leren schoenen krijg je weer stralend schoon door met de binnenkant van de bananenschil in ronddraaiende bewegingen op de schoen te wrijven! Tijdens het wrijven komt er vocht in de schoen, waardoor het leer weer gaat glanzen. Na afloop wrijf je de schoen schoon met een droge doek.

tip

Het werkt niet alleen voor schoenen, ook leren tassen stralen weer na een poetsbeurt met een bananenschil.

tip

2. Leg een rijpe banaan in de fruitschaal

Heb je een avocado gekocht die toch nog niet helemaal rijp is? Leg dan een rijpe banaan in de fruitschaal om de avocado sneller te laten rijpen. Bananen stoten namelijk het gas ethyleen uit en daardoor wordt ander fruit sneller rijp. Het kan zo een paar dagen schelen! Wil je het proces nog meer versnellen? Doe de avocado dan in een papieren zak en leg daar de rijpe banaan bij. Vouw de zak goed dicht en je avocado nog sneller klaar om te eten. Is de banaan zo rijp dat je hem niet meer op kunt eten? Dan moet je er natuurlijk bananenbrood van maken. 

bananenschil

Bananenschillen voor in de tuin

In de tuin maakt je bananenschil het verschil! Als GFT krijgt een bananenschil een tweede leven. Je kunt deze namelijk heel goed gebruiken als plantenvoeding. Ook als je plant last heeft van vervelende beestjes, heeft een bananenschil een functie. 

3. Gebruik bananenschillen als plantenvoeding

Bananenschillen zitten vol voedingsstoffen, zoals kalium. Gebruik bananenschillen daarom om planten een oppepper te geven, bijvoorbeeld door bananenschillen onder een plant in de aarde te begraven. Tien centimeter is diep genoeg om de wortels van de planten toegang te geven tot de kalium die uit de bananenschil vrijkomt. Vooral rozen maak je blij met wat bananenschillen als plantenvoeding. 

tip

Een bananenschil onder een plant helpt ook tegen bladluis. Bladluis komt namelijk op de zoete geur van de bananenschil af en zal daardoor niet langer van de planten snoepen. 

tip

Wil je de binnenplanten graag verwennen met wat van deze bananen-superkrachten? Laat dan in stukjes gehakte bananenschillen even weken in een schaaltje water. Na een uur kun je het water gebruiken om je planten water te geven. Uiteraard is een bananenschil ook een perfect ingrediënt voor de composthoop. 

Meer zoals dit:

planten buiten

Dit is waarom je planten af en toe in de regen moet zetten

Binnenplanten buiten zetten? Ja zeker! Een plant vindt het heerlijk om af en toe in de regen buiten te staan. Waarom? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Verder lezen
plantenvoeding

Welke keukenresten kun je gebruiken als plantenvoeding voor de tuin?

Biologische plantenvoeding maak je helemaal zelf met restjes uit de keuken. Wij leggen je uit hoe!

Verder lezen
container reinigen

Container reinigen: 7 tips voor het schoonmaken

Ook de container moet je regelmatig reinigen. Maar hoe maak je je container schoon? En belangrijker nog… Hoe hou je het leuk?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch