1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?
Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Hoe laat je het beste bloemen bloeien op jouw balkon?

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Dat zit je helemaal goed om deze vol te zetten met prachtig, gekleurde bloemen voor een gezellig plekje op jouw balkon. Handig is wel om van tevoren een paar keuzes te maken, zodat jij een optimaal resultaat krijgt zonder veel kennis en kunde. We helpen je mee met wat handige tips en informatie voor de mooiste balkon bloemen.

Bloempot, bloembak of hangende bloemen op je balkon

Weet je al hoe je je balkon wilt inrichten? Wil je een zee aan bloemen of wil je subtiel op een paar plekken kleurrijke bloemen. Dit zal ook afhankelijk zijn van de grootte van je balkon. Je hebt heel veel opties van grote en kleine bloempotten die je in de hoek zet, tot een bloempot trap, maar ook een houten rek tegen de muur voor een klimmer met bloemen, hangende bloemen in hangbakken aan het plafond of aan de reiling. Kies wat je waar wilt voor de juiste inrichting.

Een balkon vol met bloemen in de schaduw of in de zon 

Een belangrijk volgend punt is om te kijken hoe jouw balkon gelegen is. Heb je juist veel zon op het balkon de hele dag, veel schaduw of zijn er specifieke plekken die bijna alleen in de schaduw staan? Afhankelijk hiervan kies je de juiste bloemen op de juiste plek. Kijk goed op de verpakking zodat je de juiste keuzes kunt maken om ervoor te zorgen dat de bloemen op hun mooist kunnen groeien.

Tip: houd ook rekening met het gedeelte waar jij graag zit op het balkon. Houd dit een beetje vrij of zorg dat er niet 10 grote bloemen staan die al jouw zon blokkeren. 

Bloemen laten bloeien op het balkon | Altijd ALDI

Wilde bloemen zaaien 

Bloemen op je balkon zijn natuurlijk mooi, kleurrijk en gezellig, maar ook nog heel goed voor de natuur. Kies voor verschillende soorten (wilde) bloemen en er zullen bijen op af komen. Bijen zijn een essentieel onderdeel van de natuur voor de bestuiving van de planten en bloemen. Dus eigenlijk zijn bloemen op je balkon een win-win voor jou en de natuur.

Kies bijvoorbeeld voor verschillende soorten bloemen zaden, bloembollen en bloemmatjes om uit te kiezen. Zo maak je van jouw balkon een fleurig plekje.

Een beetje liefde voor de bloemen op het balkon

Of je nu kiest voor kant en klare bloemen of zaadjes, één ding hebben ze allemaal gemeen: ze hebben een beetje liefde nodig. Je hoeft niet met ze te knuffelen of met ze te praten – ook al zijn daar de meningen over verdeeld – maar liefde in de vorm van goede (bemeste) aarde, water en voeding. Haal meststoffen in huis en geef ieder jaar jouw planten en bloemen nieuwe aarde, zodat ze perfect kunnen groeien.

Disclaimer: De genoemde producten in dit artikel kunnen seizoensgebonden zijn en niet het hele jaar door verkrijgbaar

Meer zoals dit:

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

5 tips voor het beginnen van een eigen moestuin

Een moestuin maken in je eigen tuin of op je balkon? Supergoed idee, maar hoe pak je dat het beste aan? 5 tips voor je eigen moestuin.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar? - Altijd ALDI

Hoe maak je de tuin klaar voor het voorjaar?

Wil jij ook het voorjaar zien in de tuin? Lees dan snel deze handige tips om jouw tuin voorjaarproof te maken!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch