1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een airfryer schoonmaken doe je zo: 4 stappen (met video!)

Een airfryer schoonmaken doe je zo: 4 stappen (met video!)

airfryer schoonmaken

Een airfryer is jouw grootste vriend als je gek bent op frituren zonder vette olie. Heb je genoten van kippenpoten, groenten of snacks uit de heteluchtfriteuse? Dan is het belangrijk om het apparaat na afloop goed schoon te maken. Dan geniet je namelijk nog langer van deze gezondere manier van snacken. Check wel van tevoren of je de vaatwasser kunt gebruiken of met de hand moet afwassen. 

Stap voor stap een airfryer schoonmaken

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

airfryer schoonmaken

Stap 1: Het airfryer mandje schoonmaken

Belangrijk voordat je begint is dat je de heteluchtfriteuse goed moet laten afkoelen, voor zeker 30 minuten. Dan kun je beginnen bij het begin en dat is in dit geval: het airfryer mandje schoonmaken. Gebruik warm water en afwasmiddel of ontvetter om het mandje van de airfryer schoon te maken. Doe het warme water met het afwasmiddel of ontvetter in de spoelbak samen met het  mandje. Dit laat je voor 10 minuten weken, zodat je daarna met een spons de overgebleven etensresten kunt verwijderen. Is het mandje droog, dan kun je door naar stap 2. 

tip

Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, leg je een stuk bakpapier of aluminiumfolie op de bodem tijdens het gebruik. Zo voorkom je dat de pan erg vies wordt. 

tip

Stap 2: De opvangbak 

Aan warm water en afwasmiddel heb je genoeg. Laat deze combinatie voor 10 minuten weken in de spoelbak. Zo week je de etensresten ervan af. Pak een zachte spons voor het schoonmaken. Laat de harde borstel of spons rechts liggen, want dit beschadigt je antiaanbaklaag. Droog daarna de pan af met een zachte theedoek. 

Best getest* producten voor in de airfryer

Vegan hamburger / schnitzel van ALDI
vegan
1.79
200 g kg = 8.95
Vegan burger of schnitzel
Vegan burger of schnitzel
Vegan Balletjes van ALDI
vegan
1.69
200 g kg = 8.45
Vegan Balletjes
Vegan Balletjes
Bolognese lasagne van ALDI
4.99
1-kg kg = 4.99
Lasagne Bolognese
Lasagne Bolognese
Vissticks van ALDI
MSC logo
2.99
450-g kg = 6.64
Vissticks

Net zo MSC gecertificeerd maar dan goedkoper.

Vissticks

Stap 3: Het verwarmingselement van de airfryer schoonmaken

Nu begin je aan het lastige deel van een airfryer schoonmaken. Wees heel voorzichtig met het verwarmingselement van de airfryer schoonmaken, deze is namelijk erg gevoelig. Om goed bij alle lastige hoekjes te komen, is het handig om (zonder het mandje en de bak) de heteluchtfriteuse om te keren. Met een kleine zachte borstel óf een tandenstoker met een doekje eromheen, kun je beter bij de moeilijk bereikbare plekjes. Gebruik een zachte droge doek om dit onderdeel schoon te maken. 

Stap 4: De buitenkant  

Last but not least. Je wilt natuurlijk dat je eten lekker smaakt, maar vergeet ook vooral de buitenkant van de airfryer niet schoon te maken! Zo kan de airfryer na afloop  weer stralen op je keukenblad. Een vochtige doek gaat je helpen om de buitenkant schoon te maken. Warm water, afwasmiddel en een doek gebruik je voor de binnenkant. Geef de finishing touch door met een droge en zachte doek af te drogen. 

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

airfryer camping

Lang leve de airfryer: makkelijke gerechten voor op de camping

Koken op de camping? Met een airfryer maak je deze lekkerste gerechten in een handomdraai klaar. Dat scheelt weer in de afwas!

Meer informatie
airfryer recepten gevulde paprikas

5 makkelijke airfryer recepten

Lekkere en makkelijke airfryer recepten met kip, vlees of groenten. Heel makkelijk en handig. Wist je dat je zelfs een appeltaart kunt bakken in de airfryer?

Meer informatie
Makkelijk eten op de camping

Makkelijk camping eten: 13 snelle gerechten op 1 pit

Eten op de camping kan een uitdaging zijn. Met deze recepten zet je in een handomdraai en met maar 1 pit heerlijke gerechten op tafel!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch